|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Sladké kynuté bochánky s majonézouRecept na Sladké kynuté bochánky s majonézou je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Sladké kynuté bochánky s majonézou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 400 g polohrubé mouky, špetka soli, 80 g krupicového cukru, 110 g majonézy, 1 žloutek, zhruba 160 - 170 ml vlažného mléka - podle potřeby, 20 g čerstvého droždí, 60 g kandované citrusové kůry, 50 g rozinek, 3 lžíce rumu, 40 g sekaných mandlí + 1 vejce na potření bochánků a zhruba 30 g mandlových lupínků na posypání..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Sladké kynuté bochánky s majonézouRecept na Sladké kynuté bochánky s majonézou:Kandovanou kůru a rozinky smícháme, pokapeme rumem a necháme nabobtnat. Z části vlažného mléka, lžíce cukru a droždí uděláme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít. Mouku prosijeme se solí, přidáme zbytek cukru a vlažného mléka, žloutek, majonézu, vzešlý kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pak do do něj vpracujeme sekané mandle, nabobtnalé rozinky a kůru. Necháme v teple kynout zhruba hodinu. Pak těsto rozdělíme na 10 dílů a vytvarujeme z nich malé bochánky. Dáme na plech vyložený papírem na pečení a necháme znovu vykynout. Pak opatrně potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova při teplotě 180°C. Já mám troubu plynovou, tak teplotu jen odhaduju, já pekla asi 18 minut.
 
 Poznámka k receptu na Sladké kynuté bochánky s majonézou:
 Zdroj receptu: Časopis Pestrý svět.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sladké kynuté bochánky s majonézou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Merylas                      Datum vložení: 15.06.2010                      Počet porcí: 10                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: 400 g polohrubé mouky, špetka soli, 80 g krupicového cukru, 110 g majonézy, 1 žloutek, zhruba 160 - 170 ml vlažného mléka - podle potřeby, 20 g čerstvého droždí, 60 g kandované citrusové kůry, 50 g rozinek, 3 lžíce rumu, 40 g sekaných mandlí + 1 vejce na potření bochánků a zhruba 30 g mandlových lupínků na posypání. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sladké kynuté bochánky s majonézou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sladké kynuté bochánky s majonézou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sladké kynuté bochánky s majonézou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |