RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Sladká jídla čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s

Recepty - Sladká jídla čokoláda

Sladká jídla - návody k vaření - online kuchařka

Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s chutí sedají ke stolu obloženému sladkým pokrmem a proto bychom mohli sladká jídla zařadit do našeho jídelníčku častěji. Někteří se mohou obávat o svou linii, ale vězte, že sladkým jídlem přijmete téměř tolik kilojoulů, kolik byste přijali jakýmkoliv jiným poctivým jídlem. Na sladko se mohou připravovat různé druhy příloh, jako jsou například těstoviny či rýže. Těstoviny se dají připravovat se sladkým tvarohem, chutnější varianta je však s mletým mákem, posypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Z rýže se pak připravují různé nákypy s jakýmkoli čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem. Z bramborového těsta můžeme připravovat bramborové šišeky, sypané mletým mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Dalším hitem sladkých jídel jsou buchtičky se šódó, plněné palačinky marmeládou nebo ovocem a zmrzlinou a také samozřejmě ovocné knedlíky, ať už jsou kynuté a nebo tvarohové. Oboje můžeme sypat nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polévat rozpuštěným máslem.

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 15 receptůZobrazuji: 1-15 receptů
Recept na Vařila myšička kašičku
Vařila myšička kašičku Do 1 l mléka dáme špetku soli a nasypeme 10 dkg dětské krupice, rozmícháme metličkou. Necháme cca 1 hod. nabobtnat, protože je pak kaše pěkně jemná a lépe stravitelná. Pak uvaříme kaši, nalejeme ji na talíře a zdobíme, čím máme rádi, např. skořicí ...
Recept na Salko buchta
Salko buchta Nejprve si připrávíme těsto na buchtu. Mezitím můžeme dát do horké lázně vařit Salko. (doba vaření je cca 2hodiny). Do mísy dáme 1 hnrek mouky polohrubé, 1 hrnek cukru ( moučka, krystal-dle uvážení), 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1 hrnek mléka, 1/2 h...
Mražený míša nanuk
Mražený míša nanuk Z tvarohu, smetany a cukru vyšleháme hladkou hmotu. Čokoládu, tuk a kakao rozpustíme ve vodní lázni, já přidala lžíčku cukru ale nemusi být. Připravíme si umělohmotná platíčka od vajec, které jsme důkladně umyli. Do každé přihrádky na vajíčko dáme...
Nejlepší recept na Tvarohový koláč - výborný
Tvarohový koláč - výborný Žloutky utřeme s cukrem a měkkou herou do pěny. Přidáme tvaroh a znovu třeme, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, rum nebo rumovou tresť, mléko, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nalámanou půlku čokolády na vaření a nakonec leh...
Hruškový nákyp z veky s čokoládou - recept od maminky
Hruškový nákyp z veky s čokoládou Veku nebo chleba natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem. Když se veka nasákne, rukou nebo šlehačem jí úplně rozmělníme. Žloutky našleháme se lžící horké vody a lžící moučkového cukru do pěny a přidáme k těstu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za...
Recept na Ferrero knedlíčky
Ferrero knedlíčky Z mléka se špetkou soli a krupice uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Odložíme si asi 25 lískových oříšků, zbytek nastrouháme. Tatranky si nastrouháme a dosypeme hrubou moukou do celkové hmotnosti 300 g. Přidáme žloutky, z bílků sníh a vychladlou ka...
Recept na Měkké tousty s ovocem
Měkké tousty s ovocem Vejce, cukr, lžičku skořice, kůru a mléko vidličkou prošleháme. Na pánvi rozehřejeme olej,plátky chleba namočíme ve vaječné směsi a pokládáme do oleje. Šlehačku připravíme dle návodu a potíráme hotové chleby. Obložíme ovocem a polejeme rozpuštěnou ...
Nejlepší recept na Krupicová kaše - barevná
Krupicová kaše - barevná Z mlieka, krupice a cukru uvariť hustú kašu, po odstavení hneď pridať smotanu a premiešať. Rozdeliť na 3 časti. 1. biela - pridať vanilkový cukor 2. ružová - džem 3. kaková - kakao Na dno misky dáme piškóty, ružovú krupicovú kašu, zase piškóty bielu...
Recept na Sladké rohlíky
Sladké rohlíky Vydlabeme si rohlíky, jako když chceme dělat párek v rohlíku. Banány oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vezmeme čokoládu a nalámeme na malé kousky nebo nadrtíme nožem. Vydlabané rohlíky naplníme banánem a čokoládou. Zabalíme do alobalu a dáme péct do p...
Kořeněná krupice s čokoládou
Kořeněná krupice s čokoládou Do mléka (1,5 hrnku) vložíme větší špetku vanilky a tyčinku skořice. Necháme projít varem, vyndáme skořici a vmícháme 3 lžíce pudinku rozmíchaného v trošce mléka a vsypeme krupici s cukrem. Po zhoustnutí přimícháme trošku másla a podáváme ozdobené ...
Recept na Babiččina bábovka
Babiččina bábovka Suché přísady smícháme v míse. Oddělíme žloutky od bílků, přidáme mléko, olej, žloutky, oříšky a čokoládu a promícháme do jemného těsta. Z bílků vyšleháme sníh a jemně ho vetřeme do těsta. Těsto rozdělíme na půl a do půlky přidáme kakao. Do ...
Recept na Ovocná krupice
Ovocná krupice Zahřejeme asi 1,5 hrnku mléka, přidáme špetku vanilky a počkáme až mléko bude teplé. V hrnečku rozmícháme 3 vrchovaté lžíce pudinku a vlejeme do vlažného mléka. Počkáme až chvíli zteplá a přisypeme krupici a cukr podle chuti. Do zhoustnuté kaše přimíc...
Jablečné palačinky
Jablečné palačinky Z mléka, mouky, vajec, cukru a strouhaných jablek umícháme řidší těsto, které necháme odležet, nezapomeneme přidat skořici a vanilkový cukr.Na rozpálené pánvi potřené tukem pečeme palačinky.Můžeme lehce pokapat citr.šťávou.Zdobíme šlehačkou a nastrou...
Recept na Dvojitě kokosové palačinky
Dvojitě kokosové palačinky Mouku a cukr prosejeme do mísy, posypeme kokosem a uprostřed uděláme důlek. Vlijeme prošlehaná vejce a mléko a ušleháme hladké těsto. V pánvi se silným dnem na troše tuku smažíme tenké palačinky. Hotové palačinky potřeme domácí marmeládou a dozdobíme ro...
Čokoládová pena/ Chocolate mousse/ Mousse aux chocolat
Čokoládová pena/ Chocolate mousse/ Mousse aux chocolat 1. Roztopte cokoladu a maslo nad vodnym kupelom. 2. Vyslahajte smotanu. 3. Oddelte bielka od zltkov a vyslahajte bielka. 4. Vyslahajte zltka s cukrom. 5. Vlejte cokoladu do zltkov a premiesajte, pridajte slahacku a prelozte, pridajte sneh a prelozte. 6. Naplnte for...
 
Nalezeno: 15 receptůZobrazuji: 1-15 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty

Sladká jídla

Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist