RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Škvarkovo-bramborový chleba

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Škvarkovo-bramborový chleba, recepty Škvarkovo-bramborový chleba, Škvarkovo-bramborový, , chleba


Recept na Škvarkovo-bramborový chleba

Recept na Škvarkovo-bramborový chleba je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Škvarkovo-bramborový chleba budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
260 ml vlažné vody, 420 g hladké mouky, 80 g žitné jemně mleté chlebové mouky, lžíce mletého kmínu, lžička celého kmínu,lžíce octa, 170 g den předem uvařených brambor ve slupce, typem nejlépe na bramborovou kaši, 2,5 lžičky soli, lžička cukru, 25 dkg škvarků,nakrájených na kousky, sušený česnek, pažitka /nemusí být/, 25 g čerstvého droždí..

Škvarkovo-bramborový  chleba
Zvětšit obrázek

Recept na Škvarkovo-bramborový chleba

Recept na Škvarkovo-bramborový chleba:
Do pekárny nalijeme odměřené množství vody. Přidáme ocet, sůl, mletý kmín, celý kmín, obě mouky, nastrouhané brambory najemno, cukr, droždí a mletý česnek . Zapneme program těsto. Pár minut před koncem hnětení přidáme nakrájené škvarky a pažitku. Necháme vykynout. Ošatku si pomoučíme hladkou moukou a vykynuté těsto do ní vložíme. Necháme opět kynout /cca 15 minut/. Mezitím si nahřejeme troubu na 230 st, dospodu dáme kastrolek s horkou vodou. Až je trouba předehřátá, tak těsto z ošatky překlopíme na plech vyložený pečícím papírem a ihned vložíme do trouby. Plech je uprostřed. Pečeme na plný výkon 10 minut, poté zvolníme na 180-190 st. a pečeme dalších 40 minut. Během pečení 2x-3x pokropíme vodou. Upečený chleba přesuneme na mřížku, kde ho necháme vystydnout.

Poznámka k receptu na Škvarkovo-bramborový chleba:
Samozřejmě chléb můžeme připravit i bez pekárny :-) Chlebíček měl vždy úspěch. Dá se jíst jenom tak, bez ničeho. Pečení chlebů, rohlíků, housek, atd. už asi není in, receptů je tady velmi mnoho, ale možná se tento recept pro někoho stane inspirací a pochutná si tak, jako my:-) Chleba je dlouho vláčný.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkovo-bramborový chleba, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: BILKOVAI (Iveta Bílková)
  • Datum vložení: 29.12.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 260 ml vlažné vody, 420 g hladké mouky, 80 g žitné jemně mleté chlebové mouky, lžíce mletého kmínu, lžička celého kmínu,lžíce octa, 170 g den předem uvařených brambor ve slupce, typem nejlépe na bramborovou kaši, 2,5 lžičky soli, lžička cukru, 25 dkg škvarků,nakrájených na kousky, sušený česnek, pažitka /nemusí být/, 25 g čerstvého droždí.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkovo-bramborový chleba, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkovo-bramborový chleba - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkovo-bramborový chleba

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist