RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Škvarkové placky jako vánek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Škvarkové placky jako vánek, recepty Škvarkové placky jako vánek, Škvarkové, placky, jako, vánek


Recept na Škvarkové placky jako vánek

Recept na Škvarkové placky jako vánek je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Škvarkové placky jako vánek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Asi 400g škvarek, 1 vrchovatá lžíce sádla, 800g hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 vejce, 350-400ml teplého mléka, 1 lžíce soli, lžička cukru a koření jaké má kdo rád (pepř, kmín, chillie...).

Škvarkové placky jako vánek
Zvětšit obrázek

Recept na Škvarkové placky jako vánek

Recept na Škvarkové placky jako vánek:
Nejprve si škvarečky se lžící sádla dáme rozehřát na pánev, řádně prohřejeme a odstavíme. Počkáme, až krapet vychladnou, abychom je mohli přidat do těsta. Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, cukr, vejce, koření, v mléce rozpuštěné droždí a škvarečky. Vypracujeme vláčné těsto, které nám nesmí udělat tuhou hladkou kouli, těsto se nám musí lepit na ruce, jinak by byla placka moc suchá. Pokud je těsto tužší - nic se neděje, rozředíme jej ještě troškou mléka. Těstíčko dáme odpočívat na teplé místo, aby nám krásně nakynulo. Po vykynutí těsto přendáme na moukou vysypaný vál a rozválíme na větší placku a přehneme 4x, aby nám vznikl čtverec, jako při výrobě listového těsta a necháme chviličku kynout. Po chvilce opět postup zopakujeme a necháme opět kynout, takto překládané těsto nám krásně placky zjemní a jako by nalístkuje. Do třetice těsto vyválíme a hrnečkem vykrajujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem. Potřeme je vejcem a ten, kdo má rád změnu, může vršek posypat mákem, sezamem, grilovacím kořením atd. Necháme je chviličku nakynout a vkládáme do rozehřáté trouby, nejprve prudčeji a pak jen dopékáme do zlatova.

Poznámka k receptu na Škvarkové placky jako vánek:
Takto připravované placky jsou díky překládání těsta vláčné a nadýchané, vůbec nejsou suché a vydrží, tedy pokud se okolo nich nebude muset dát ostnatý drát jako u nás, takto dobré i několik dnů. Přeji dobrou chuť.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Škvarkové placky jako vánek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Nervozniveverka (Michaela Šíchová)
  • Datum vložení: 10.11.2012
  • Počet porcí: 50 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: Asi 400g škvarek, 1 vrchovatá lžíce sádla, 800g hladké mouky, 1 kostka droždí, 1 vejce, 350-400ml teplého mléka, 1 lžíce soli, lžička cukru a koření jaké má kdo rád (pepř, kmín, chillie...)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Škvarkové placky jako vánek, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Škvarkové placky jako vánek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Škvarkové placky jako vánek

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist