RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem, recepty Skotské "Bridies" s hovězím masem, Skotské, "Bridies", hovězím, masem


Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem

Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Skotské "Bridies" s hovězím masem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 300g hladké mouky 150g másla/hery 1 lžička soli 1/4 hrnku studené vody Náplň: 500g mleté hovězí maso 1 velká cibule 2 stroužky česneku sůl dle chuti pepř dle chuti 1/2 lžičky muškátového oříšku 1,5 lžíce hořčice 5 lžic Worcestrové omáčky Vejce na potření.

Skotské
Zvětšit obrázek

Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem

Recept na Skotské "Bridies" s hovězím masem:
Nejdříve si předem připravíme těsto: Do prosáté mouky přidáme nakousky nakrájené máslo (NE ROZEHŘÁTÉ - MUSÍ BÝT STUDENÉ!), které prsty pořádně rozmělníme s moukou, tak aby znikla taková "vločková" sypká směs. Přidáme studenou vodu a pořádně propracujeme. Těsto bude mít vláčnou, trochu tuhou konzistenci. Dáme odležet do lednice. Mezitím si připravíme náplň: Na větší pánvi si osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho, dokud se maso úplně "nerozdrobí" a neopeče. Poté přidáme česnek, koření, hořčici a worcestrovou omáčku, tak aby měla náplň hodně výraznou chuť (proto možná bude třeba něčeho přidat trochu víc, opakuji - dle chuti) Náplň necháme VYCHLADNOUT před plněním. Plnění: Těsto vyválíme na středně tenkou vrstvu ( jako na závin/štrůdl) vyřízneme kolečka nebo ovály zhruba o velikosti podšálku, na každý dáme cca 2 plné polévkové lžíce náplně, přehneme a vidličkou obtiskáme okraj, aby těsto drželo a propíchneme vršek, aby mohla vycházet pára. Pečeme na 180 stupňů 35 - 40 min., dokud bridies nezhnědnou, potíráme vejcem. Ideální příloha je na páře udělaná zeleninka - hrášek, mrkev, fazolky... :)

Poznámka k receptu na Skotské "Bridies" s hovězím masem:
Toto tradiční Skotské jídlo není vůbec složité, ale trvá trochu déle, protože všechno musí schladnout před plněním. Tím se nenechte odradit, je to výtečné. Z této dávky budete mít cca 10 kousků.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Skotské "Bridies" s hovězím masem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mafii483
  • Datum vložení: 19.09.2014
  • Počet porcí: 5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Těsto: 300g hladké mouky 150g másla/hery 1 lžička soli 1/4 hrnku studené vody Náplň: 500g mleté hovězí maso 1 velká cibule 2 stroužky česneku sůl dle chuti pepř dle chuti 1/2 lžičky muškátového oříšku 1,5 lžíce hořčice 5 lžic Worcestrové omáčky Vejce na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na skotské "bridies" s hovězím masem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Skotské "Bridies" s hovězím masem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Skotské "Bridies" s hovězím masem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist