RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Skořicové suky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Skořicové suky, recepty Skořicové suky, Skořicové, suky


Recept na Skořicové suky

Recept na Skořicové suky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - záviny, rolády. K přípravě Skořicové suky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 300-350 g hladké mouky 300-350 g polohrubé mouky 1 balíček sušeného droždí (7 g) 240 ml mléka 75 g másla 66 g cukru krupice Špetka soli 3 větší vejce Náplň: 100 g třtinového cukru 80 g cukr moučka 1 balíček skořicového cukru 45 g polohrubé mouky 2 lžíce skořice 113 g másla Smetana (nebo mléko) Poleva: 50 g cukr moučka 1-2 lžíce smetany/mléka.

Skořicové suky
Zvětšit obrázek

Recept na Skořicové suky

Recept na Skořicové suky:
Těsto: Odvážíme si 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, přidáme sušené droždí a vše dobře promícháme. V hrnci si ohřejeme mléko s cukem, solí a máslem na kostičky. Zahříváme tak dlouho, aby bylo máslo skoro rozpuštěné, ale ne úplně a mléko na dotek teplé. Mixér dáme na nejmenší rychlost a pomalu přilíváme mléčnou směs. Vejce přidáváme jedno po druhém a po každém z nich chvíli mícháme. Nastavíme mixér na nejvyšší otáčky a mícháme 3 minuty v kuse. Nastavíme si hnětací nástavec, odvážíme 150 g hladké a 150 g polohrubé mouky, dobře promícháme. Postupně přisypáváme tolik mouky, až těsto nebude lepkavé. Výsledné těsto by mělo být jemné, pružné, ale nelepit se na prsty. Uděláme z něj kouli a necháme kynout na teplém místě. Náplň: Smícháme cukr, mouku a skořici a přidáme hodně studené máslo nakrájené na kostičky. Vše prsty dobře promneme. Když je těsto dvakrát větší, propíchnemeho prsty a necháme odejít vzduch. Rozválíme pravidelný obdélník, Rozetřeme náplň na těsto. Jeden z okrajů potřeme lehce smetanou (mlékem). Z druhé strany začneme rolovat těsto a na konci ho dobře spojme. Hotovou roládu rozřízneme na 8 stejných dílů a vyskládáme suky do vymazaného plechu. Potřeme smetanou (mlékem) a necháme přikryté ještě jednou kynout v pokojové teplotě 35-50 minut. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů. Až suky zase trochu nakynou, znovu je potřeme smetanou (mlékem) a dáme do trouby, o jeden rošt níž, než doprostřed. Pečeme 25-30 minut, až jsou hnědé. Když strčíme párátko doprostřed suku, musí vyjít ven čisté. Po vytažení je naposledy potřeme smetanou (mlékem),necháme je trochu vychladnout. Poleva: (není nutná) Do misky si dáme trochu moučkového cukru a přidáme jednu lžíci smetany, nebo mléka a mícháme. Přidáme tolik smetany, až vznikne lehce táhlá řídká konzistence a poléváme suky.

Poznámka k receptu na Skořicové suky:
Podrobnější postup s obrázky a další recepty najdete zde: http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/skoricove-s...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Skořicové suky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: nigge (Veronika Pořízková)
  • Datum vložení: 29.12.2012
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Záviny, rolády
  • Suroviny: Těsto: 300-350 g hladké mouky 300-350 g polohrubé mouky 1 balíček sušeného droždí (7 g) 240 ml mléka 75 g másla 66 g cukru krupice Špetka soli 3 větší vejce Náplň: 100 g třtinového cukru 80 g cukr moučka 1 balíček skořicového cukru 45 g polohrubé mouky 2 lžíce skořice 113 g másla Smetana (nebo mléko) Poleva: 50 g cukr moučka 1-2 lžíce smetany/mléka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na skořicové suky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Skořicové suky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Skořicové suky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist