RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sibiřské pelmeně

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sibiřské pelmeně, recepty Sibiřské pelmeně, Sibiřské, pelmeně


Recept na Sibiřské pelmeně

Recept na Sibiřské pelmeně je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Sibiřské pelmeně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Náplň Těsto špetka pepře mouka polohr. 0.45 kg Maso 0.5 kg Vejce 2 ks Cibule 1 ks Voda Sůl.

Sibiřské pelmeně
Zvětšit obrázek

Recept na Sibiřské pelmeně

Recept na Sibiřské pelmeně:
Maso opracujeme a nakrájíme na menší kousky, aby šlo snadněji umlít. Pak maso umeleme. Směs osolíme, opepříme a přidáme najemno nakrájenou cibuli, která ale nemusí být. Jakmile máme maso umleté, ochucené, tak vše řádně propracujeme. Během propracovávání můžeme přidat trošku vody, aby se sekaná lépe vypracovala a nebyla suchá. Potom směs odložíme stranou do mísy a nachystáme si na pracovním stole nudlové těsto. Nudlové těsto připravíme z polohrubé mouky, špetky soli a celých vajec, kdy na každé vejce dáme jednu až tři skořápky studené vody. Vypracujeme těsto, aby se nám nelepilo na prsty a bylo vláčné. Jakmile máme těsto vypracováno, oddělíme kousek a vypracujeme na válu slabší placku. Placku pomoučníme, aby se nelepila a vykrojíme z něj kolečka o průměru asi 5 cm. Kolečka dáme stranou. Zbytek vykrájeného těsta můžeme ještě jednou rozválet nebo z něj udělat drobení do polévky. Jakmile máme vykrájená kolečka, dáme do jejich středu zhruba vidličku náplně. Naplněné kolečko s masem ohneme v prstech tak, aby konce vzniklého půlměsíce se dotýkaly a po krajích je pevně spojíme. Tento půlměsíc ještě jednou ohneme v prstech tak, aby nám vznikla pelmeně var přibližný mušličce. Pelmeně skládáme na pomoučněný tác. Připravené pelmeně vkládáme do většího množství vroucí osolené vody. Při vaření musí pelmeně dostatek vody, aby po zavření ve vodě plavaly. Pelmeně vaříme za občasného míchání asi deset minut, zhruba po sedmi minutách je můžeme ochutnat. Po uvaření je scedíme. Sibiřské pelmeně rozdělíme na talíře. Pelmeně se zalévají horkým hovězím vývarem nebo bujonem z kostky.

Poznámka k receptu na Sibiřské pelmeně:
miluji pelmene jsou vynikajici jen tak polite rozpustenym maslem a pokapane octem nema chybu

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sibiřské pelmeně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: bedmax
  • Datum vložení: 24.12.2009
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: Náplň Těsto špetka pepře mouka polohr. 0.45 kg Maso 0.5 kg Vejce 2 ks Cibule 1 ks Voda Sůl
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sibiřské pelmeně, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sibiřské pelmeně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sibiřské pelmeně

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist