| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Semlor
        Recept na Semlor je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Semlor budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          3 dcl mléka, smetana ke šlehání, 1 dcl cukru krupice, cukr moučka, 1 l hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 g másla, 50 g droždí, mandelmassa, 2 vejce, 1 lžička   kardamon , 1/2 lžičky soli.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Semlor
      Recept na Semlor: Z droždí, trochy cukru a teplého mléka připravíme kvásek, zakryjeme hrneček talířkem. Necháme cca 15 min vykynout. Do mísy prosijeme mouku, rozmícháme v ní sůl, kardamon, kypřící prášek a cukr. Ve zbylém teplém mléce rozpustíme máslo a rozkvedláme 1 vejce. Vykynutý kvásek přidáme do mísy, postupně přiléváme mléko-směs a zapracováváme, až bude těsto pěkně hladké, lestklé a ne příliš lepivé. Uprostřed mísy se vytvoří bochan. Těsto necháme pod utěrkou 1/2 hodiny nakynout.    Těsto vyjmeme z mísy a na pomoučeném válu prohněteme. Rozdělíme na 14 dílků. Z každého vytvoříme bochánek a klademe jej na pečící papír na plechu. Bochánky překryjeme utěrkou a necháme odpočinout další 1/2 hodinu. Po vykynutí je potřeme druhým rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 225-250°C pečeme 8 až 10 minut. Necháme vystydnout.    Bochánkům odřízneme čepičku. Vydloubneme kousek vnitřku, podle chuti k těstu přidáme Mandelmassu a zjemníme trochou mléka. Vzniklou směsí naplníme semlor. Ušleháme smetanu, na vrstvu náplně dáme asi 1/2 dcl šlehačky a přiklopíme čepičkou. Poprášíme moučkovým cukrem.
  Poznámka k receptu na Semlor: Při teplotě 235°C se nám bochánky zespoda trochu moc upekly. Doporučujeme tedy klidně teplotu 200°C.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Semlor, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: www.zarovi.cz                      
 - Datum vložení: 15.07.2008                      
 - Počet porcí: n/a                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      
 - Suroviny: 3 dcl mléka, smetana ke šlehání, 1 dcl cukru krupice, cukr moučka, 1 l hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 100 g másla, 50 g droždí, mandelmassa, 2 vejce, 1 lžička   kardamon , 1/2 lžičky soli
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na semlor,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Semlor - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Semlor
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |