RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Semifreda jen tak

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Semifreda jen tak, recepty Semifreda jen tak, Semifreda, jen, tak


Recept na Semifreda jen tak

Recept na Semifreda jen tak je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Semifreda jen tak budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
pol.mouka, vejce, cukr, zakysaná smetana, jogurty, šlehačka, ovoce, ztužovač a ozdoby.

Semifreda jen tak
Zvětšit obrázek

Recept na Semifreda jen tak

Recept na Semifreda jen tak:
Upečeme si 2 pláty piškotu na rolády. Jeden plát na základnu a druhý mezi krémy. Suroviny na 1 plát Piškot: 4 lžíce pol.mouky, 4 vejce, špetka soli, 4 lžíce krystalového cukru a máslo na pomazání peč.papíru. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně zašleháváme žloutky, cukr a nakonec mouku. /mouku jen krátce a rychle/ Pečeme na prostředním roštu asi 6-10 min.při 180 stupních. Vyndáme po zrůžovění povrchu. Necháme na plechu vychladnout. Formičky jsem si objednala u pana Filipa na této adrese. Zašle Vám foto i s ceníkem. Cena asi 15 Kč. Velmi levné a kvalitní. formy.filip@centrum.cz formičky si vyložíme folií. http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/produkt/cira-folie-s-4cm-5m.html Do folie,která už je ve formičce vložíme vykrojený plát piškotu. Poté vrstvíme náplň. První náplň obsahuje: 2 zakysané smetany, 2 jogurty, 1/2 – 1 ušlehanou šlehačku, cukr dle chuti a želatinový ztužovač za studena od Dr.Oetker – Přísady můžete různě obměňovat a kombinovat. Nezáleží na tom, čeho dáte víc nebo míň. Držte se jednoho jediného pravidla. Smetana, jogurty, šlehačka - min. 650 g a max 700 g celkem na 1 ztužovač. Když přísad bude méně než 650g, bude to moc želatinové a přes 700g ne dost ztuhlé. Druhá náplň: je stejná jako první, jenom změníme jogurty a přidáme jahody bez šťávy z konzervy a rozšleháme s krémem. Přisladíme dle chuti práškovým cukrem. A poslední vrstva je domácí želatina. Slitou šťávu z jahod doplníme do půl litru vodou, já trošku přibarvila barvivem na marcipán a svaříme se sáčkem pudinku. Lila jsem až na vychlazený krém.

Poznámka k receptu na Semifreda jen tak:
A jedna rada na konec. Nezdobit šlehačkou na želatinu. Nechat si raději trošku náplně nebo kápnout čokoládu aby ozdoby měly v čem držet. Teče to potvora. A to jsem měla pořádnou i se ztužovačem. A ty dřevěné vytlačovače na formičky jsem nepotřebovala. S tou fólií to vypadlo samo.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Semifreda jen tak, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: plotna (Jana Vojtová)
  • Datum vložení: 18.03.2012
  • Počet porcí: 20
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: pol.mouka, vejce, cukr, zakysaná smetana, jogurty, šlehačka, ovoce, ztužovač a ozdoby
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na semifreda jen tak, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Semifreda jen tak - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Semifreda jen tak

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist