RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Schwarzwaldská roláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Schwarzwaldská roláda, recepty Schwarzwaldská roláda, Schwarzwaldská, roláda


Recept na Schwarzwaldská roláda

Recept na Schwarzwaldská roláda je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Schwarzwaldská roláda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: - 5 vajec - 100 g krupicového cukru + na posypání - 60 g hladké mouky - 40 g kakaa - 100 ml černého čaje - (vanilkový extrakt) - nemusí být Náplň: - 150-180 g kompotovaných třešní či višní (scezených) - 1-2 lžíce rumu - 2 kelímky 30% smetany ke šlehání (2 jsou na náplň zbytečně moc, já sama jsem je do rolády nedala, ale nechala na ozdobu při podávání) - 1 vanilkový cukr Čokoládová poleva: - 100-150 g čokolády na vaření (nalámané) - 10 g másla - 1 kelímek 30% smetany ke šlehání - 1 lžička rumu.

Schwarzwaldská roláda
Zvětšit obrázek

Recept na Schwarzwaldská roláda

Recept na Schwarzwaldská roláda:
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Vejce utřeme s cukrem do světlé krémové hmoty. Mouku smícháme s kakaem a obrácenou stranou lžíce pořádně rozetřeme kakaové hrudky. Sypkou směs přidáme k vajíčkům. Kdo chce, může přilít vanilkový extrakt pro nádech vanilkové vůně. Pořádně promícháme. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme cca 10 min (v horkovzdušné troubě). Vyndáme a plát těsta ihned překlopíme na arch papíru posypaný krupicovým cukrem a podložený vlhkou utěrkou. Od delší strany zarolujeme (i s utěrkou a pečicím papírem). Necháme vychladnout. 2. Čokoládu na polevu dáme spolu s máslem do hrnce a přelijeme horkou smetanou (měla by být téměř vroucí, ale nesmí projít varem) a necháme 5 minut stát. Přilijeme rum a umícháme dohladka. 3. Roládu rozmotáme, stáhneme z ní pečicí papír a pokapeme ji čajem. Smetany ušleháme dotuha a osladíme je vanilkovým cukrem. Šlehačkou potřeme těsto. Okapané třešně (višně) promícháme s rumem, scedíme a poté je naskládáme na šlehačku a roládu zavineme. Na závěr ji potřeme čokoládovou polevou.

Poznámka k receptu na Schwarzwaldská roláda:
Na ozdobu se ještě dělají čokoládové lístky, na které mi bohužel nezbyl čas, takže pokud by se do toho někdo chtěl pustit, tak přikládám návod. Z reakcí těch, co už Schwarzwaldskou roládu pekli a lístky dělali, bych se do toho ovšem už i záměrně nepouštěla, protože měli co dělat s odloupnutím lístků. Čokoládové lístky na ozdobu: - 200 g čokolády na vaření - 20 celých neporušených bobkových lístků Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme dvě minuty stát a promícháme zcela dohladka. Bobkové listy položíme na pracovní plochu vrchní stranou dolů. Spodní strany plné krásných žilek potřeme tenkou vrstvou čokolády. Necháme zchladnout, poté potřeme ještě druhou vrstvou čokolády a lístky dáme do mrazáku zcela ztuhnout. Před zdobením opatrně "odlepíme" bobkový list a čokoládovými lístky ozdobíme roládu. Poprášíme moučkovým cukrem a servírujeme nakrájené na kolečka. Inspirace z časopisu Apetit.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Schwarzwaldská roláda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Kriss
  • Datum vložení: 02.04.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: Těsto: - 5 vajec - 100 g krupicového cukru + na posypání - 60 g hladké mouky - 40 g kakaa - 100 ml černého čaje - (vanilkový extrakt) - nemusí být Náplň: - 150-180 g kompotovaných třešní či višní (scezených) - 1-2 lžíce rumu - 2 kelímky 30% smetany ke šlehání (2 jsou na náplň zbytečně moc, já sama jsem je do rolády nedala, ale nechala na ozdobu při podávání) - 1 vanilkový cukr Čokoládová poleva: - 100-150 g čokolády na vaření (nalámané) - 10 g másla - 1 kelímek 30% smetany ke šlehání - 1 lžička rumu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na schwarzwaldská roláda, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Schwarzwaldská roláda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Schwarzwaldská roláda

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist