RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Savarin - věnec plněný ovocem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Savarin - věnec plněný ovocem, recepty Savarin - věnec plněný ovocem, Savarin, -, věnec, plněný, ovocem


Recept na Savarin - věnec plněný ovocem

Recept na Savarin - věnec plněný ovocem je zařazen v kategorii moučníky - bábovky - kynuté. K přípravě Savarin - věnec plněný ovocem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto na věnec: 35 g moučkového cukru, 3 vejce, 90 g másla nebo jiného tuku - měla jsem Heru, 21 g čerstvého droždí - 1/2 kostky, 150 ml vlažného mléka, 300 g polohrubé mouky, špetka jemné soli, 1/2 lžíce běžného oleje na vymazání formy. Sirup na napuštění: 90 ml vody, 60 g cukru krupice, 70 - 90 ml tuzemáku nebo nějaké pálenky. Na přetření povrchu: zhruba 60 g meruňkového džemu nebo marmelády, 50 ml vody. Na ozdobu: 500 g čerstvého ovoce - jahody, třešně apd., meduňka nebo máta..

Savarin - věnec plněný ovocem
Zvětšit obrázek

Recept na Savarin - věnec plněný ovocem

Recept na Savarin - věnec plněný ovocem:
Z odměřeného množství mléka trochu odlijeme, přidáme 2 špetky cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a postupně po jednom zašlehaváme celá vejce.(Příště bych ale asi spíš našlehala vajíčka s cukrem a tuk přidala rozpuštěný a zchladlý). K máslovému základu přidáme kvásek, mouku se špetkou soli a těsto dobře vymícháme. Vylijeme ho a rozetřeme do hladké věncové formy vymazané olejem. Po vykynutí vložíme do středně vyhřáté trouby a při 170°C upečeme. Délka pečení je zhruba 30 minut. V době pečení si připravíme sirup na napuštění. Svaříme si vodu s cukrem, vaříme tak dlouho, až se nám dělá pěna - větší bubliny jinak řečeno hrubší perličky. Odstavíme a přidáme rum. Věnec po upečení vyklopíme na větší talíř a ještě na horký nanášíme štětcem nebo silikonovou mašlovačkou cukrový sirup s rumem. Pokud trochu steče na talíř, tak se zase vsákne do moučníku spodem. Po vsáknutí ještě povrch věnce přetřeme rozvarem - džem rozvaříme do hladké hmoty s troškou vody. Věnec necháme vychladnout a pak střed naplníme ovocem.

Poznámka k receptu na Savarin - věnec plněný ovocem:
Zdroj: Knihovnička recepty. Měla jsem méně ovoce, mělo by ho být více.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Savarin - věnec plněný ovocem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Merylas
  • Datum vložení: 10.10.2011
  • Počet porcí: 10 - 12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Bábovky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto na věnec: 35 g moučkového cukru, 3 vejce, 90 g másla nebo jiného tuku - měla jsem Heru, 21 g čerstvého droždí - 1/2 kostky, 150 ml vlažného mléka, 300 g polohrubé mouky, špetka jemné soli, 1/2 lžíce běžného oleje na vymazání formy. Sirup na napuštění: 90 ml vody, 60 g cukru krupice, 70 - 90 ml tuzemáku nebo nějaké pálenky. Na přetření povrchu: zhruba 60 g meruňkového džemu nebo marmelády, 50 ml vody. Na ozdobu: 500 g čerstvého ovoce - jahody, třešně apd., meduňka nebo máta.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na savarin - věnec plněný ovocem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Savarin - věnec plněný ovocem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Savarin - věnec plněný ovocem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist