RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Šarišské kapustníky-zelníky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Šarišské kapustníky-zelníky, recepty Šarišské kapustníky-zelníky, Šarišské, kapustníky-zelníky


Recept na Šarišské kapustníky-zelníky

Recept na Šarišské kapustníky-zelníky je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Šarišské kapustníky-zelníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
kysnuté cesto klasicky urobené, 1 stredná hlávka kapusty (zelí), soľ, čierne korenie, masť alebo olej, práškový cukor.

Šarišské kapustníky-zelníky
Zvětšit obrázek

Recept na Šarišské kapustníky-zelníky

Recept na Šarišské kapustníky-zelníky:
Pripravíme klasické hustejšie kysnuté cesto a necháme vykysnúť. Kapustu nastrúhame na strúhadle a na troške oleja podusíme so soľou a korením, kým sa nevydusí šťava. Necháme vychladnúť. Potom cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a urobíme bochníky veľké asi ako na pizzu. Bochníček trochu roztlačíme, dáme naň kapustu (2-3 lyžice) a uzavrieme. Každý bochník rozvaľkáme na kruh 1 cm silný (kruh by mal mať priemer 25-30 cm) a rozrežeme na 4 štvrťkruhy. Ak sa cesto trochu prederaví, to nevadí. Každý štvrtkruh pečieme na platni sporáku z oboch strán. Upečené kladieme na dosku jeden na druhý a prikrývame utierkou, aby nevychladli. V hrnčeku zahrejeme olej alebo masť a horúcim tukom mastíme kapustníky z oboch strán, bohato sypeme práškovým cukrom a kladieme na seba. Podávame teplé s čajom.

Poznámka k receptu na Šarišské kapustníky-zelníky:
Jitka+2: Kapustníky sa nesmažia, pečú sa na platni sporáka nasucho. Mastia sa až po upečení horúcou masřou. Postupujte podľa postupu.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šarišské kapustníky-zelníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: tejaja
  • Datum vložení: 28.08.2008
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: kysnuté cesto klasicky urobené, 1 stredná hlávka kapusty (zelí), soľ, čierne korenie, masť alebo olej, práškový cukor
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šarišské kapustníky-zelníky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šarišské kapustníky-zelníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šarišské kapustníky-zelníky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist