RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Sametový švestkovo-jablečný koláč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Sametový švestkovo-jablečný koláč, recepty Sametový švestkovo-jablečný koláč, Sametový, švestkovo-jablečný, koláč


Recept na Sametový švestkovo-jablečný koláč

Recept na Sametový švestkovo-jablečný koláč je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Sametový švestkovo-jablečný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 200g polohrubé mouky (může být půl napůl bílá a celozrnná) 100g másla 1 žloutek 30g cukru moučka špetka soli kávová lžička skořice 2 pol. lžíce studené vody Náplň: švestky a jablka (množství takové, abyste pokrájeným ovocem zaplnili koláčovou formu, poměr švestek a jeblek podle chuti - hmotnost odhaduji na cca tři čtvtě kila) + citronová šťáva 100g cukru krupice (množství příp. upravte podle sladkosti ovoce) vanilkový cukr 3 žloutky 200ml (kelímek) smetany ke šlehání.

Sametový švestkovo-jablečný koláč
Zvětšit obrázek

Recept na Sametový švestkovo-jablečný koláč

Recept na Sametový švestkovo-jablečný koláč:
Do mísy si prosijeme mouku a cukr, přidáme skořici a sůl, případně špětičku prášku do pečiva (v surovinách ani neuvádím, nemusí být). Přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, žloutek a vodu. Vidličkou vytvoříme něco jako sypkou drobenku a pak už hněteme a hněteme, až máme voňavý malý bochánek. Těsto uložíme na dvě hodiny do lednice (doporučuji čas dodržet, lépe se s ním pak pracuje). Rozpálíme si troubu na 200°C. Mezitím vypeckujeme a na čtvrtky nakrájíme švestky, vyjádříme, oloupeme, pokrájíme a ocitrónujeme jablka, aby nezhnědla. Když je těsto vychlazené, rozválíme ho a vyložíme jím koláčovou formu. Těsto rovnoměrně poklademe ovocem a dáme ještě bez náplně na 15 minut zapéct. Troubu zmírníme na cca 190°C. Na náplň utřeme oba cukry se žloutky do světlé pěny a vmícháme smetanu. Směsí rovnoměrně zalijeme předpečené ovoce a dáme péct na dalších 20-30 minut, aby náplň ztuhla. Pokud už by vám připadalo, že povrch tmavne příliš rychle a náplň ještě není "usazená", zapněte pouze spodní pečení. Dobrou chuť!

Poznámka k receptu na Sametový švestkovo-jablečný koláč:
Těsto doporučuji válet na pečícím papíře, trochu se může trhat. Rozválenou placku pak přiklopte formou dnem vzhůru, obraťte, sloupněte pečící papír a těsto zarovnejte a domačkejte do formy. Není třeba vymazávat, je mastné a nepřilepí se - pokud nemáte tak zdevastovanou formu jako já. Recept jsem si upravila na základě receptu z Ona DNES.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Sametový švestkovo-jablečný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Oveska
  • Datum vložení: 28.11.2011
  • Počet porcí: 8-12
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: Těsto: 200g polohrubé mouky (může být půl napůl bílá a celozrnná) 100g másla 1 žloutek 30g cukru moučka špetka soli kávová lžička skořice 2 pol. lžíce studené vody Náplň: švestky a jablka (množství takové, abyste pokrájeným ovocem zaplnili koláčovou formu, poměr švestek a jeblek podle chuti - hmotnost odhaduji na cca tři čtvtě kila) + citronová šťáva 100g cukru krupice (množství příp. upravte podle sladkosti ovoce) vanilkový cukr 3 žloutky 200ml (kelímek) smetany ke šlehání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na sametový švestkovo-jablečný koláč, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Sametový švestkovo-jablečný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Sametový švestkovo-jablečný koláč

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist