RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Saláty zázvor

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Ja

Recepty - Saláty zázvor

Saláty - návody k vaření - online kuchařka

Salát je pokrm připravovaný z jednoho či více druhů potravin pokrájených na menší kousky a ochucených nejčastěji řídkou zálivkou nebo hustší omáčkou (dresinkem). Jako surovina k přípravě salátů se často používá zelenina, dále maso, sýr, pečivo, těstoviny, vejce, ovoce apod. Salát se podává k obohacení hlavního jídla, plnější saláty se mohou podávat jako hlavní chod. K chuťově méně výrazným druhům salátů podáváme vždy jemný (například vinegretkový dresink) a naopak k salátům s výraznou chutí patří pikantnější zálivky. Vinegretkový dresink je jeden z nejjednodušších dresinků, který lehce uděláme z octa a oleje. Případně můžeme podle chuti přidat různé bylinky, jež jsou pro dresinky velice důležité, pro svou chuť, vůni i pro účinky na zdraví. Používají se čerstvé, protože jen tak mají nejvyšší obsah vitaminů. Nejčastěji se používá petržel, bazalka, pažitka a oregano. Základem většiny dresinků je majonéza. Dnes se vyrábí ve průmyslově z pasterovaných vajec, ale domácí majonéza obsahuje syrová vejce. Dietní náhradou za tučný dresink je jogurt nebo nízkotučná smetana.

Zázvor je koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny, zázvoru pravého (Zingiber officinale). Může mít žlutou, okrovou až černou barvu; má výraznou pryskyřičnou vůni; jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až citrusová a sladce pikantní (ve větším množství je až velmi ostrá). Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů: zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví. Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku. Snižuje cholesterol, stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy. Zpomaluje určité druhy rakoviny. Není však vhodný pro děti. Pro těhotné se doporučuje jen v omezené míře. Nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující aromatické látky, například zingiberen a malé množství bisabolenu, které dodávají zázvoru typickou vůni. Ostrou a výraznou chuť má na svědomí gingerol, chemickým složením podobná látka ke kapsaicinu (v pálivých paprikách a chilli). Při vaření se gingerol přeměňuje na zingeron, který je aromatickou látkou využívanou v potravinářském průmyslu a při výrobě parfémů. Používá se k osvěžení chuti jídel z mořských živočichů a odlehčení těžkých pokrmů z vepřového nebo kachního masa. Výborný je zvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočních zázvorových sladkostí.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Kimchi - korejský fermentovaný salát
Kimchi - korejský fermentovaný salát Zelí očistíme rozkrojíme podélně na půl a pak ještě každou půlku příčně na čtyři díly. Ty rozebereme na jednotlivé listy. Úplně ty nejsilnější části listů odložíme a necháme si je pro přípravu jiného pokrmu. Ostatní listy vložíme do mísy, zasy...
Carpaccio z červené řepy se sýrem a rukolou
Carpaccio z červené řepy se sýrem a rukolou Omytou řepu položíme na alobal, posolíme, polijeme lžičkou oleje a octa. Dáme péci do trouby,na cca hodinu,při 200°C. Mezitím si připravíme zálivku. Svařit ocet s cukrem, přidat ostatní ingredience. Nakonec pomalu všleháváme olej. Upečenou řepu oloupeme, n...
Asijský salát se skleněnými nudlemi - recept od maminky
Asijský salát se skleněnými nudlemi Všechnu zeleninu nakrájíme na pokud možno stejné nudličky, můžeme použít na krouhání robot. Z uvedených ingrediencí vymícháme hladkou zálivku. Zeleninu smícháme se skleněnými nudlemi, zalijeme zálivkou a důkladně rukama promícháme. Servírujeme s kuřec...
Salát z čínského zelí I.
Salát z čínského zelí I. Zelí nakrájíme na větší kousky a krátce spaříme v horké vodě. Scedíme, necháme okapat a vsypeme do mísy. Na pánvi nasucho opražíme sezam, stačí minutku. Přidáme na zelí. Na pánev dáme trochu oleje, na kostičky oloupaný zázvor, nahrubo nakrájenou cibul...
Červená řepa se zázvorem a Lučinou
Červená řepa se zázvorem a Lučinou Předvařenou řepu nastrouháme na větší slzičky, osolíme a přidáme balzmikový ocet dle chuti.Vmícháme najemno nastrouhaný čerstvý zázvor. Nakonec přidáme nakrájenou slátovou Lučinu....
Salát z hlívy ústřičné s čínským zelím - recept od maminky
Salát z hlívy ústřičné s čínským zelím Houby nakrájíme na nudličky a na pánvi na slunečnicovém oleji osmažíme do změkknutí.Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a nadrobno nakrájenou chilli papričku osmažíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájené čínské ...
Nejlepší recept na Zeleninový salát s Cottage
Zeleninový salát s Cottage Olivy rozpůlíme, zeleninu očistíme a nakrájíme. Vše dáme do větší mísy. Zálivka: do malé misky dáme Cottage, hořčici, olej, přistrouháme zázvor, ochutíme kari kořením, bylinkami, osolíme a opepříme. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Promícháme se...
Květákový salát s brokolicí - recept od maminky
Květákový salát s brokolicí Květák a brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme asi 15 minut ve slané vodě, až zelenina změkne. Cibulky nakrájíme na velmi jemné plátky a vejce nadrobno usekáme. Ocet smícháme s olejem, cukrem, solí a pepřem a opatrně podlijeme pod zeleninu. Před po...
Kadeřavý salát s mozzarellou, jogurty, mrkví a vejci
Kadeřavý  salát  s mozzarellou, jogurty, mrkví a vejci Kadeřavý salát očistíme, omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev, nastrouhaný zázvor a uvařená a pokrájená vejce natvrdo. Jogurty rozšleháme s citrónovou štávou, špetkou kari koře...
Nejlepší recept na Ovocný salát s medovo-zázvorovou zálivkou
Ovocný salát s medovo-zázvorovou zálivkou Očistené ovocie pokrájame na plátky, menšie kúsky. V teplej vode rozpustíme med, pridáme strúhaný zázvor a citrón. Opatrne všetko premiešame, necháme dobre uležať v chladničke pár hodín....
Recept na Čínský okurkový salát II.
Čínský okurkový salát II. Okurku nakrájíme asi na 3mm kolečka a pak ještě na nudličky. Nastrouháme trochu zázvoru a česneku,přimícháme k okurce. Zalijeme pár kapkami octa,oleje a sójové omáčky. Musíme se vším opatrně,protože každé má dost výraznou chuť,raději ochutnat a pak doc...
Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené
Švestky kořeněné, pro mlsaly jak stvořené V rendlíku svaříme ocet, víno a třtinový cukr. Přidáme všechno koření a ze zázvoru, který jsme si najemno nastrouhali, vymačkáme v ruce jen šťávu, a tu samozřejmě přidáme taky do rendlíku. Vaříme na prudkém plameni 5 - 10 minut tak, abychom získali konz...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby

Saláty

Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist