|
Recept na Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami
Recept na Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami je zařazen v kategorii saláty.
K přípravě Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
- 2 vykostěné filety z tilapie / nebo jiné ryby, třeba tresky (každý asi kolem 100 g) - dvě velké hrstě polníčku (možné nahradit například baby špenátem) - cca 5-7 červených ředkviček - 2-3 lžíce olivového oleje - stroužek česneku - sůl, pepř, špetku sušeného tymiánu - volitelné: kousek slaniny Dresing: - 3 lžíce oliv.oleje - půl lžíce bílého vinného octu - lžička dijonské hořčice Rozpečené bagetky: - francouzská bageta - olivový olej - sůl, případně česnek.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami
Recept na Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami: 1. Rybí filety omyjeme, nasolíme a zlehka opepříme z obou stran. Do talíře nebo mísy dáme olivový olej, přimícháme do něj rozmačkaný stroužek česneku a špetku tymiánu a filety ve směsi obalíme a necháme na pár minut uležet. 2. Připravíme si dresing: Do misky dáme olej, ocet a hořčici, společně ušleháme, aby vznikl hladký dresing. Polníček omyjeme a dáme do mísy. Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do misky s dresingem, se kterým je pečlivě promícháme. Poté ředkvičky s dresingem přidáme do mísy s polníčkem a rukama prohážeme. 3. Bagetu rozkrájíme na plátky silné asi 1,5 cm a z obou stran je zlehka potřeme olivovým olejem (je možné do něj přidat sůl a česnek). Rozpečeme v troubě nebo orestujeme na pánvičce (já použila toastovač s grilovacími plotýnkami). 4. Grilovací pánvičku nasucho rozpálíme a zprudka na ní z obou stran opečeme rybí filety (kdo chce, může si s nimi opéct i slaninu nakrájenou na kousky). Poté ryby vyndáme na prkýnko a rozkrájíme na menší kousky. 5. Salát rozdělíme na talíře, nahoru přidáme kousky ryby a servírujeme s opečenými bagetkami.
Poznámka k receptu na Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami: Zdroj: http://mlsnakuchyne.blogspot.cz/2013/11/salat-s-gr...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Elizabeth89
- Datum vložení: 17.01.2014
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Saláty
- Suroviny: - 2 vykostěné filety z tilapie / nebo jiné ryby, třeba tresky (každý asi kolem 100 g) - dvě velké hrstě polníčku (možné nahradit například baby špenátem) - cca 5-7 červených ředkviček - 2-3 lžíce olivového oleje - stroužek česneku - sůl, pepř, špetku sušeného tymiánu - volitelné: kousek slaniny Dresing: - 3 lžíce oliv.oleje - půl lžíce bílého vinného octu - lžička dijonské hořčice Rozpečené bagetky: - francouzská bageta - olivový olej - sůl, případně česnek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Salát s grilovanou tilapií a ředkvičkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|