RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková, recepty Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková, Rychlé, dvě, omáčky, jednoho, základu, -, raj


Recept na Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková

Recept na Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková je zařazen v kategorii omáčky. K přípravě Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
kořenová zelenina (cibule, mrkev, celer, petržel) máslo nebo olej na osmahnutí zeleniny koření (1 velký bobkový list, po 5 ks celý pepř, nové koření, hřebíček) voda nebo masový vývar z mletého masa kuličky, příp. i plněné papriky mouka na zahuštění (používám polohrubou) rajský protlak smetana kyselá i sladká špetka skořice mleté cukr podle chuti citron.šťáva nebo ocet podle chuti.

Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková
Zvětšit obrázek

Recept na Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková

Recept na Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková:
Kořenovou zeleninu nakrájet na drobné kousky, osmahnout na kousku másla nebo oleje, přidat koření, podlít trochou vody nebo vývaru, vložit v mikrovlnce připravené kuličky z mletého masa a dusit do změknutí zeleniny. Potom vyndat maso a koření, rozmixovat zeleninu, vmíchat mouku na zahuštění a pak rozdělit na dvě části. 1/ do jedné části přidat rajský protlak, trochu sladké smetany na zjemnění, cukr podle chuti, špetičku mleté skořice a nechat provařit 2/ do druhé části dát kyselou smetanu, provařit a podle chuti přisladit nebo přikyselit Maso dát do omáček prohřát a servírovat, nejlépe s houskovým knedlíkem nebo s čím máte rádi.

Poznámka k receptu na Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková:
Já mám docela ráda rajskou omáčku, ale syn ji nejí. Tak abych ušetřila čas, dělám základ společně. Dokončení je pak už rychlé. S mletým masem je to nejrychlejší, ale lze použít i maso hovězí, vepřové či kuřecí - to je třeba po osmahnutí dusit společně se zeleninou.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Nadja (Naďa)
  • Datum vložení: 07.03.2011
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Omáčky
  • Suroviny: kořenová zelenina (cibule, mrkev, celer, petržel) máslo nebo olej na osmahnutí zeleniny koření (1 velký bobkový list, po 5 ks celý pepř, nové koření, hřebíček) voda nebo masový vývar z mletého masa kuličky, příp. i plněné papriky mouka na zahuštění (používám polohrubou) rajský protlak smetana kyselá i sladká špetka skořice mleté cukr podle chuti citron.šťáva nebo ocet podle chuti
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rychlé dvě omáčky z jednoho základu - rajská a svíčková

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist