RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rychlá králičí svíčková

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rychlá králičí svíčková, recepty Rychlá králičí svíčková, Rychlá, králičí, svíčková


Recept na Rychlá králičí svíčková

Recept na Rychlá králičí svíčková je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Rychlá králičí svíčková budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 králík, nebo i jen porce podle potřeby, 400 g Valhalovy slaniny(nebo podobné libové a prouzené) - část nakrájíme na plátky na dno pekáčku a zbytek necháme pro králíka, sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g), 1 fialová cibule, mleté nové koření, mletý bobkový list, mletý pepř, špetka bylinkové vegety,2 lístky rozmarýnu,3 lístky libečku, špetička soli, 2 dcl červeného vína,1 kysaná smetana, brusinky, trochu tuku (sádla) do pekáčku.

Rychlá králičí svíčková
Zvětšit obrázek

Recept na Rychlá králičí svíčková

Recept na Rychlá králičí svíčková:
Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami.(porce jen prošpikujeme).Necháme chvilku odležet. Mezitím si rozehřejeme tuk v pekáčku a plátky slaniny ho vysteleme. Troubu předehřejeme na 200°C. Pečeme v zakrytém pekáčku na 200 °C asi 60 min. V průběhu pečení obracíme a seškrabujeme výpek ze stěn pekáčku, podléváme vypečenou šťávou, v případě potřeby podlejeme vařící vodou. V závěru pečení (asi 10 min) podlijeme 2dcl vína ( já použila italské červené Lambrusco - mírně perlivé a nasládlé)a přidáme sáček zeleniny. Po změknutí masa, maso vyndáme a obereme. Šťávu i se zeleninou rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu a trochu brusinek a promícháme. Pokud potřebujeme upravit hustotu omáčky, zahustíme hladkou moukou.Vrátíme maso do omáčky a prohřejeme. Promícháme, aby se vše spojilo. Na talíř pak ještě porce ozdobíme brusinkami. Jako příloha se hodí knedlíky i kolínka apod.

Poznámka k receptu na Rychlá králičí svíčková:
Valhalovu slaninu mají v Albertu a plně se vyrovná anglické, podle mě nejen cenově ale někdy i chuťově ji předčí. Doba pečení je velice orientační, jakmile se dá lehce maso odloupnout, je hotové. Jinak tenhle recept vznikl jako žádost oslavence v rodině, že chce svíčkovou a smí jíst jen drůbeží a max. králičí maso

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rychlá králičí svíčková, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: spagetka
  • Datum vložení: 28.07.2009
  • Počet porcí: 4 - 6 podle velikosti králíka
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 králík, nebo i jen porce podle potřeby, 400 g Valhalovy slaniny(nebo podobné libové a prouzené) - část nakrájíme na plátky na dno pekáčku a zbytek necháme pro králíka, sáček mražené zeleniny pod svíčkovou (350 g), 1 fialová cibule, mleté nové koření, mletý bobkový list, mletý pepř, špetka bylinkové vegety,2 lístky rozmarýnu,3 lístky libečku, špetička soli, 2 dcl červeného vína,1 kysaná smetana, brusinky, trochu tuku (sádla) do pekáčku
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rychlá králičí svíčková, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rychlá králičí svíčková - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rychlá králičí svíčková

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist