RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ryby rohlík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah leh

Recepty - Ryby rohlík

Ryby - návody k vaření - online kuchařka

Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.

Rohlík je druh pečiva, které se používá jako běžná příloha k jiným potravinám. Vyrábí se z tukového těsta pečením v troubě při teplotě 175–200 °C. Rozlišuje se obyčejný bílý rohlík (makový, kmínový nebo sypaný solí), celozrnný rohlík a vícezrnný rohlík v závislosti na přidaném posypu, semínkách anebo na druhu použité mouky. Speciálním případem je pivní rohlík či anglický rohlík. Využitelná energie 43 g bílého rohlíku dosahuje 640 kJ.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 2 receptůZobrazuji: 1-2 receptů
Recept na Lososový karbanátek
Lososový karbanátek Lososa si očistíme, ať není s kůží. Nakrájíme ho na malé kostičky. Nakrájíme rohlík na kostičky a necháme v misce se 3 lžícemi mléka, aby rohlíky povolily. Nakrájíme si pažitku, petrželku a cibulku. Vyšleháme si jeden bílek do sněhu. Vše smícháme do...
Tilápie v ořechové krustě
Tilápie v ořechové krustě Jemně nastrouhané ořechy smícháme vidličkou se změklým máslem, strouhankou, solí a česnekem. Měla by vzniknout pevnější hmota, ze které lze rukou tvarovat slabší placičky. Tilápii omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Z jedné strany lehce osolíme a vlo...
Nalezeno: 2 receptůZobrazuji: 1-2 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky

Ryby

Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...
koktejl - Banánový koktejl (lze i bez mixéru)
Vložil: Libka9
2018-07-29 09:29:29

Doporučuju vyzkoušet i tento výborný koktejl - https://youtu.be/wDM26ft_yv8. ...
Doporučuji domácí bulky - Domácí hamburger vepřový
Vložil: Kristýna
2018-07-20 16:17:31

Určitě doporučuji domácí bulky, třeba podle https://www.pomodo.cz/recepty/bulky-na-hamburger - je to opravdu poznat a hamburger je o třídu výš....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist