|
Recept na Rudolfova jehla
Recept na Rudolfova jehla je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Rudolfova jehla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
250 g vepřové panenky 250 g stehenních kuřecích řízků 2 červené cibule 150 g anglické slaniny (plátky) 15 vypeckovaných sušených švestek dijonská hořčice pepř, případně oblíbené koření hladká mouka 100 ml černého piva lžička medu sůl olej.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Rudolfova jehla
Recept na Rudolfova jehla: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, okořeníme a necháme odležet. Švestky zabalíme do plátků slaniny a cibuli nakrájíme na klínky. Střídavě napichujeme na předem namočené špejle s hrotem nebo na kovové špízy (= panenka, slanina se švetkou, kuře, cibule...). Špízy opečeme v pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran, trvá to asi 20 minut, a udržujeme teplé. Přebytečný tuk slijeme a ve výpeku zpěníme na nudličky nakrájené zbylé švestky a kousky zbylé cibule. Zasypeme lžící mouky, prosmahneme a zalijeme pivem. Podle potřeby dolijeme studenou vodu. Přidáme med (nebo švestková povidla), hořčici, osolíme a provaříme.
Poznámka k receptu na Rudolfova jehla: Recept vznikl v inspiraci stejnojmenným pokrmem z jedné z mých oblíbených restaurací.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rudolfova jehla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 24.08.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 250 g vepřové panenky 250 g stehenních kuřecích řízků 2 červené cibule 150 g anglické slaniny (plátky) 15 vypeckovaných sušených švestek dijonská hořčice pepř, případně oblíbené koření hladká mouka 100 ml černého piva lžička medu sůl olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rudolfova jehla,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rudolfova jehla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rudolfova jehla
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|