RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rudolfova jehla

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rudolfova jehla, recepty Rudolfova jehla, Rudolfova, jehla


Recept na Rudolfova jehla

Recept na Rudolfova jehla je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Rudolfova jehla budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
250 g vepřové panenky 250 g stehenních kuřecích řízků 2 červené cibule 150 g anglické slaniny (plátky) 15 vypeckovaných sušených švestek dijonská hořčice pepř, případně oblíbené koření hladká mouka 100 ml černého piva lžička medu sůl olej.

Rudolfova jehla
Zvětšit obrázek

Recept na Rudolfova jehla

Recept na Rudolfova jehla:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, potřeme dijonskou hořčicí, okořeníme a necháme odležet. Švestky zabalíme do plátků slaniny a cibuli nakrájíme na klínky. Střídavě napichujeme na předem namočené špejle s hrotem nebo na kovové špízy (= panenka, slanina se švetkou, kuře, cibule...). Špízy opečeme v pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran, trvá to asi 20 minut, a udržujeme teplé. Přebytečný tuk slijeme a ve výpeku zpěníme na nudličky nakrájené zbylé švestky a kousky zbylé cibule. Zasypeme lžící mouky, prosmahneme a zalijeme pivem. Podle potřeby dolijeme studenou vodu. Přidáme med (nebo švestková povidla), hořčici, osolíme a provaříme.

Poznámka k receptu na Rudolfova jehla:
Recept vznikl v inspiraci stejnojmenným pokrmem z jedné z mých oblíbených restaurací.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rudolfova jehla, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Eliza
  • Datum vložení: 24.08.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 250 g vepřové panenky 250 g stehenních kuřecích řízků 2 červené cibule 150 g anglické slaniny (plátky) 15 vypeckovaných sušených švestek dijonská hořčice pepř, případně oblíbené koření hladká mouka 100 ml černého piva lžička medu sůl olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rudolfova jehla, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rudolfova jehla - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rudolfova jehla

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist