RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rozetky a pletenky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rozetky a pletenky, recepty Rozetky a pletenky, Rozetky, pletenky


Recept na Rozetky a pletenky

Recept na Rozetky a pletenky je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Rozetky a pletenky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
125 g štartér kysnutého cesta ( *biga, **old dough - staré cesto, poliš a pod. - na aké ste zvyknutí) cca 180 - 200 g vlažnej vody (podľa hydratácie vášho štartéra)- ja som robila so starým cestom ale rada používam aj bigu. neskôr pridať: 25 - 40 g kryštál.cukru 40 g roztopeného masla 1 žĺtok 8 - 12 g soli 150 g špaldovej celozrnnej múky 230 g chlebovej múky T650 10 - 12 g čerstvého droždia na potretie + posypanie : 1 bielok + 1 PL vody + morská soľ, sezam ap..

Rozetky a pletenky
Zvětšit obrázek

Recept na Rozetky a pletenky

Recept na Rozetky a pletenky:
Najprv deň vopred pripravíme napr. staré cesto, ktoré 24 hodín leží v chladničke. Rozpis je na viac cesta ako treba do receptu, ale môžete ho použiť na dalšie pečenie v priebehu dalších 8 -9 dní (vyskúšané) Tieto suroviny vložte do DP a nechajte 20 min vymiesiť. 3 dl vlažnej vody,1 čL cukru,10 g čerstvého droždia, 500 g hladkej múky + trocha soli 1 PL oleja, Vyberte, cesto preškrabte do uzatvárateľnej nádoby vytretej olejom a dajte do chladničky. Cesto tam bude pomaličky kysnúť, tak treba rezervu v nádobe a pre istou vložte do mikroténu. ROZETKY Do nádobky domácej pekárne (DP) dáme najprv vodu, štartér a rozmiešame, necháme stáť. Po 10 min. pridáme ostatné suroviny a spustíme program CESTO, necháme aj vykysnúť v DP. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú plochu, rozdelíme na 8 - 9 dielov. Dieliky vyšúľame na dĺžku 35 cm a sformujeme do rozetiek (ja som robila aj pletenky) dáme na plech a potrieme ich zmesou bielka a vody, posypeme soľou, sezamom alebo niečim iným. Dáme piecť do trúby vyhriatej na 200°C, pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a dopekáme ešte 10 - 15 minút. Upečené posperejujeme vodou a ponatierame roztopeným maslom.

Poznámka k receptu na Rozetky a pletenky:
Podrobnejší fotopostup môžete nájsť na mojom blogu http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/pletenky-ro... *biga - http://nasavareska.blogspot.sk/2013/08/b-i-g-a.htm... **staré cesto (old dough) - http://nasavareska.blogspot.sk/2013/06/stare-cesto...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rozetky a pletenky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: nigina
  • Datum vložení: 28.07.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 125 g štartér kysnutého cesta ( *biga, **old dough - staré cesto, poliš a pod. - na aké ste zvyknutí) cca 180 - 200 g vlažnej vody (podľa hydratácie vášho štartéra)- ja som robila so starým cestom ale rada používam aj bigu. neskôr pridať: 25 - 40 g kryštál.cukru 40 g roztopeného masla 1 žĺtok 8 - 12 g soli 150 g špaldovej celozrnnej múky 230 g chlebovej múky T650 10 - 12 g čerstvého droždia na potretie + posypanie : 1 bielok + 1 PL vody + morská soľ, sezam ap.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rozetky a pletenky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rozetky a pletenky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rozetky a pletenky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist