RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rolovaná jahůdková dobrota

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rolovaná jahůdková dobrota, recepty Rolovaná jahůdková dobrota, Rolovaná, jahůdková, dobrota


Recept na Rolovaná jahůdková dobrota

Recept na Rolovaná jahůdková dobrota je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Rolovaná jahůdková dobrota budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 6 vajec 6 PL cukru krupice 6 PL polohr. mouky Krém: 1 Hera nebo máslo 1/2 l mléka 1 1/2 sáčku vanilkového pudinku 4 PL cukru jahodová esence červená potr. barva jahody kvalitní kakao (nejlépe holandské) kokos nebo piškotové drobečky na obsypání.

Rolovaná jahůdková dobrota
Zvětšit obrázek

Recept na Rolovaná jahůdková dobrota

Recept na Rolovaná jahůdková dobrota:
Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme střídavě lžíci prosáté mouky a lžíci bílkového sněhu. Mícháme velice zlehka a opatrně, aby nám sníh "nespadl"! Těsto rozetřeme ve stejnoměrné vrstvě na pečící papír a ihned vložíme do vyhřáté trouby. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme, dokud povrch mírně nezrůžoví. Hotový plát vyndáme, posypeme hl. moukou a překlopíme na čistou utěrku. Papír nesudaváme, položíme přes něj prázdný plech a necháme vychladnout. Tím se nám korpus krásně vyrovná. Zatímco piškot chladne, uvaříme si z mléka, cukru a pudinkového prášku obvyklým způsobem hustý krém. Vlijeme ho ještě horký do kovové misky nebo rendlíku, povrch přetřeme Herou (tím zabráníme vytvoření škraloupu) a dáme chladnout nejlépe tak, že nádobu postavíme do studené vodní lázně. Také si samozřejmě můžeme pudink uvařit dříve, toto je "expresní" varianta. Heru vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zchladlý pudink (může být mírně vlažný). Vznilký krém dosladíme podle chuti mouč. cukrem, ale obvykle to není třeba, s uvedeným množstvím cukru v pudinku je dostatečně sladký. Rozdělíme ho do dvou misek, do jedné přidáme kakaový prášek, do druhé jahodovou tresť a barvivo. V této chvíli přichází na řadu upečený plát. Opatrně z něho sloupneme pečící papír ,piškot zvedneme a papír položíme pod něj. (Další vychytávka - pracovní plocha nám zůstane po skončení práce téměř čistá!:-)) Rubovou stranu piškotu, tj. tu, ze které jsme sundali papír, potřeme větší částí jahodového krému a na něj poklademe kousky čerstvých nebo kompotovaných jahod. Nyní opatrně zarolujeme. Většinou to jde celkem snadno, korpus je díky chladnutí "pod plechem" krásně vláčný. Povrch rolády potřeme krémem kakaovým, boky obsypeme kokosem nebo drobečky a roládu dozdobíme zbylým krémem. Dílo korunujeme kousky jahod.

Poznámka k receptu na Rolovaná jahůdková dobrota:
Pokud chceme roládu čistě jahodovou, můžeme do krému uvařit pudink s jahodovou příchutí.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rolovaná jahůdková dobrota, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Danca
  • Datum vložení: 01.10.2010
  • Počet porcí: 8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: Těsto: 6 vajec 6 PL cukru krupice 6 PL polohr. mouky Krém: 1 Hera nebo máslo 1/2 l mléka 1 1/2 sáčku vanilkového pudinku 4 PL cukru jahodová esence červená potr. barva jahody kvalitní kakao (nejlépe holandské) kokos nebo piškotové drobečky na obsypání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rolovaná jahůdková dobrota, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rolovaná jahůdková dobrota - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rolovaná jahůdková dobrota

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist