RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Roláda žlutobílá s třepacím krémem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Roláda žlutobílá s třepacím krémem, recepty Roláda žlutobílá s třepacím krémem, Roláda, , žlutobílá, , třepacím, krémem


Recept na Roláda žlutobílá s třepacím krémem

Recept na Roláda žlutobílá s třepacím krémem je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Roláda žlutobílá s třepacím krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Na těsto: 6 vajec 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce Solamylu 6 lžic moučkového cukru 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva špetička soli Na krém: 1 šlehačka Rama Cremefine ke šlehání 1 pudink Olé (Dr.Oetker bez vaření) kokosový 1 plechovka ananasu (cca 410gr)- kostky meruňková marmeláda(na potření korpusu) strouhaný kokos na posyp rolády.

Roláda  žlutobílá  s třepacím krémem
Zvětšit obrázek

Recept na Roláda žlutobílá s třepacím krémem

Recept na Roláda žlutobílá s třepacím krémem:
Nejprve si ušleháme se špetičkovou soli dotuha sníh z bílků. Pak po částech přidáme cukr a opět zašleháme. Potom, pokud možno po jednom, přidáváme žloutky. Nakonec, a velmi lehkou rukou, přidáme prosáté mouky, Solamyl a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem, opatrně uhladíme a dáme do trouby vyhřáté na 2OO st. Upečeme do růžova, což trvá cca 7 min. Na mřížce necháme mírně vychladnout, nic nemotáme... Částečně vychladlý plát promažeme marmeládou, pokud je příliš hustá, naředíme rumíkem. Krém bude hotový na ten šup: Vezmeme si vhodnou, to znamená s víkem, nádobu, do které nalijeme šlehačku, přidáme Olé pudink a ananas. Tady máme na výběr..buď jej necháme vcelku, anebo jako já, rozmixujeme téměř dohladka. Ptáte se, zda i se šťávou pomixujeme? No, já jsem si trochu šťávičky cucla rovnou z plechu, takže jsem ji tam všechnu nedávala a myslím, že jsem dobře udělala...spíš míň než víc, aby nebyl krém moc řídký. Když, tak raději šťávy přidat. Nádobou třepeme tak dlouho, dokud slyšíme šplouchání. Ztuhne hned, během pár vteřin. Krémem pomažeme piškot, část krému si necháme na namazání rolády shora. Roládu zavineme, pomáháme si pečicím papírem. Jde to dobře...celkem. No a jdeme do finále: pomažeme roládu zbytkem krému a zasněžíme kokosem. Necháme ztuhnout někde v chladnu, nejlépe v ledničce.

Poznámka k receptu na Roláda žlutobílá s třepacím krémem:
Hledala jsem dlouho a poctivě. Piškotových rolád je tu hodně, ale s tímto poměrem mouky a Solamylu a taky s tímto postupem, jsem tu stejnou nenašla. Ten třepací krém tu je, ale s mandarinkama. Tak jsem si dovolila recept přidat. Já jsem roládové nemehlo, ale tato se celkem povedla, recept mi poskytla kolegyně z práce. Roláda je nadýchaná a krém nepřeslazený, lehký a osvěžující.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda žlutobílá s třepacím krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 03.01.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: Na těsto: 6 vajec 3 lžíce hladké mouky 2 lžíce polohrubé mouky 1 lžíce Solamylu 6 lžic moučkového cukru 1/2 balíčku kypřícího prášku do pečiva špetička soli Na krém: 1 šlehačka Rama Cremefine ke šlehání 1 pudink Olé (Dr.Oetker bez vaření) kokosový 1 plechovka ananasu (cca 410gr)- kostky meruňková marmeláda(na potření korpusu) strouhaný kokos na posyp rolády
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda žlutobílá s třepacím krémem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda žlutobílá s třepacím krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda žlutobílá s třepacím krémem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist