RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Roláda motaná za studena

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Roláda motaná za studena, recepty Roláda motaná za studena, Roláda, motaná, za, studena


Recept na Roláda motaná za studena

Recept na Roláda motaná za studena je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Roláda motaná za studena budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
6 vajec, 120g cukru krupice, 120g pol. mouky.

Roláda motaná za studena
Zvětšit obrázek

Recept na Roláda motaná za studena

Recept na Roláda motaná za studena:
Celá vejce ušleháme do husté pěny a opatrně přimícháme mouku. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem ( já pro jistotu ještě papír vymažu máslem) a dáme péct do hodně vyhřáté trouby. Hotové překlopíme na připravený kus pečícího papíru velikosti plechu, který je posypaný hrubou moukou. Papír na kterém se roláda pekla, je nyní nahoře. Na něj položíme dobře vyždímanou vlhkou utěrku a necháme vychladnout. Studenou roládu překlopíme zpět, potřeme libovolným krémem a zavineme pomocí papíru. Tím, že jsme ji nezavinuly hned po upečení zůstane krásně nadýchaná a tlusťoučká na jahodový krém: 1/2 kg jahod ( mražené necháme polevit), 1 vanilkový pudink, 1 máslo nebo 1/2 másla a 1/2 tvarohu ( nebo zakys. smetany, husté), cukr moučka dle chuti Krém: Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a z toho v kastrůlku hustý puding. Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding( uvařené jahody s pudinkem, pokud by Vám vadily zrníčka, nebo kousíčky, můžete to protlačit přes sítko,já nedělám) a opatrně zašleháme postupně tvaroh. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se to srazí. Cukr dávám dle chuti, každý má rád jinak sladké.

Poznámka k receptu na Roláda motaná za studena:
Krém je z jahodových řezů, které mám v receptech. Ten druhý krém je zak. smetana + ušlehaná šlehačka + želatinový ztužovač za studena - takový super lehounký, ale použít se dá klasický máslový, pudinkový. Jaký kdo má rád.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Roláda motaná za studena, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Roláda motaná za studena
  • Datum vložení: 07.09.2009
  • Počet porcí: 11
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: 6 vajec, 120g cukru krupice, 120g pol. mouky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na roláda motaná za studena, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Roláda motaná za studena - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Roláda motaná za studena

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist