RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rohlíky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rohlíky, recepty Rohlíky, Rohlíky


Recept na Rohlíky

Recept na Rohlíky je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Rohlíky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Voda 250 - 280 ml, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, olej 1 lžíce, mouka celozrnná 100 g, mouka polohrubá 400 g, droždí 20 g (sušené 1 a 1/2 lžičky). Vejce na potření, sůl, mák, kmín, sezam,.. na posyp, olej na vymazání plechu/peč.papír..

Rohlíky
Zvětšit obrázek

Recept na Rohlíky

Recept na Rohlíky:
Tekuté suroviny, sůl, cukr dáme do pečky, přidáme mouky, droždí a zapneme program těsto. Vykynuté těsto si přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na 5 dílů. Každý díl rozválíme na placku (kruh) o průměru asi 25 cm - ne více, těsto by bylo moc slabé - a rozdělíme na 4 trojúhelníky. Spodní rohy přehneme dovnitř a při mírném vytahování horního rohu zavineme do tvaru rohlíčku. Můžeme též položit kolečko salámu nebo sýru, zahnout rohy a zavinout. Rohlíky přendáme na plech potřený olejem nebo peč.papír, přikryjeme a necháme asi 30 min. kynout. Pak pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem,..a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200°C na 15 min - do zlatova. Po upečení přendat na podložku, aby nám na horkém plechu nevyschly a neztvrdly. Rohlíky jsou po upečení nadýchané a kypré. Lze zadělat i ručně: Nejdříve udělat kvásek, do mísy vsypat zbylé suroviny, přidat kvásek, vypracovat pružné těsto, dát kynout a pak zpracovat podle receptu nahoře.

Poznámka k receptu na Rohlíky:
Zdroj : kdesi jsem před časem našla recept na rohlíky, opsala si ho (jméno stránek bohužel ne) a upravila ho podle toho jak chutná nám. Takže jestli se najde autor základního receptu, ráda ho uvedu (jestli si ho v té mé změně najde ;-)). Jako tekutinu lze použít vodu nebo mléko - nebo napůl - (chystám se vyzkoušet s podmáslím) a množství je dané typem mouky. Když se dá jiný poměr mouky (třeba více celozrnné), je potřeba trošku víc vody. Lze místo celozrnné přidávat i jiné druhy - grahamovou,.. Dělala jsem z tohoto množství 20 ks, ale jde i míň nebo víc, jak má kdo rád velké pečivo. Pekla jsem na 180°C (mám trošku rozhozenou troubu a peče mi víc). Dnes je máme k večeři.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rohlíky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 24.07.2009
  • Počet porcí: Až 20 - 25 ks - dle velikosti
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: Voda 250 - 280 ml, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, olej 1 lžíce, mouka celozrnná 100 g, mouka polohrubá 400 g, droždí 20 g (sušené 1 a 1/2 lžičky). Vejce na potření, sůl, mák, kmín, sezam,.. na posyp, olej na vymazání plechu/peč.papír.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rohlíky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rohlíky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rohlíky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist