RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Risotto s kopřivami a medvědím česnekem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Risotto s kopřivami a medvědím česnekem, recepty Risotto s kopřivami a medvědím česnekem, Risotto, kopřivami, medvědím, česnekem


Recept na Risotto s kopřivami a medvědím česnekem

Recept na Risotto s kopřivami a medvědím česnekem je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Risotto s kopřivami a medvědím česnekem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g kulatozrnné rýže (Arborio, Vialone Nano apod.), 1 šalotka, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, 1,5 dl bílého vína, asi 0,5-0,75 l horkého drůbežího nebo zeleninového vývaru, kousek másla, 250 g mladých listů kopřiv - raději jen vršky, svazek medvědího česneku, sýr pecorino..

Risotto s kopřivami a medvědím česnekem
Zvětšit obrázek

Recept na Risotto s kopřivami a medvědím česnekem

Recept na Risotto s kopřivami a medvědím česnekem:
Na oleji osmahneme rozpůlené stroužky česneku, jakmile začnou růžovět, vyjmeme je a na tomtéž oleji zpěníme drobně nasekanou šalotku. Vsypeme k ní suchou !! (Rýži na risotto neproplachujeme, aby se z ní neodplavil škrob) rýži, lehce opečeme, zalijeme vínem a necháme odpařit. Pak postupně přiléváme horký vývar, promícháme, necháme vsáknout, opět přilijeme vývar, promícháme a takto vaříme, dokud není rýže měkká na skus. Mezitím na oleji rychle osmahneme propláchnuté a nasekané listy kopřiv a medvědího česneku. Do hotové rýže vmícháme kopřivovou směs, větší část nastrouhaného pecorina a kousek másla, které nám jídlo "zakulatí". Zbytkem pecorina posypeme jídlo na talíři.

Poznámka k receptu na Risotto s kopřivami a medvědím česnekem:
Pozn.: pro zaryté masožravce pokrm ještě posypeme opečenou a rozlámanou sušenou šunkou nebo opečenou slaninou. Pozn.2: Místo kopřiv klidně použijte čerstvý listový špenát nebo mangold. Další moje recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Risotto s kopřivami a medvědím česnekem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 16.07.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 400 g kulatozrnné rýže (Arborio, Vialone Nano apod.), 1 šalotka, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, 1,5 dl bílého vína, asi 0,5-0,75 l horkého drůbežího nebo zeleninového vývaru, kousek másla, 250 g mladých listů kopřiv - raději jen vršky, svazek medvědího česneku, sýr pecorino.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na risotto s kopřivami a medvědím česnekem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Risotto s kopřivami a medvědím česnekem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Risotto s kopřivami a medvědím česnekem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist