RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Ribollita

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Ribollita, recepty Ribollita, Ribollita


Recept na Ribollita

Recept na Ribollita je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Ribollita budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1/2 kg bílých fazolí 2 cibule 6 mrkví 4 řapíky celeru svazek listů kapusty kadeřávku nebo mangoldu, ale lze i 1/4 - 1/2 naší kapusty 4-5 stroužků česneku 5 velkých rajčat nebo 1 konzerva loupaných v zimě petrželka, bazalka, saturejka sůl skrojek parmezánu (není nutný) + strouhaný k podávání vývar zeleninový, kuřecí nebo hovězí starší chléb - tentokrát NE bílý olivový olej.

Ribollita
Zvětšit obrázek

Recept na Ribollita

Recept na Ribollita:
Fazole důkladně propláchněte, vložte do velkého hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, odstavte a nechte několik hodin stát. Pak dolijte vodu, přidejte saturejku a vařte na mírném plameni, dokud fazole téměř nezměknou. V této fázi je nutno vaření hlídat - jakmile jsou fazole měkké, rychle se rozvaří a měli byste z toho kaši. Než se vazole uvaří, nakrájejte očištěnou zeleninu na kostky a nasekejte petrželku a bazalku. Na větší pánvi na oleji poduste cibuli a mrkev, po několika minutách přidejte celer, pak mangold a česnek. Nechte 10 minut dusit, pak přidejte rajčata, skrojek parmezánu a scezené fazole. Zalijte připraveným vývarem a pod pokličkou zhruba hodinu zvolna vařte, aby se všechny chutě dokonale promísily. Nakonec přidejte chléb nakrájený na větší kostky a nechte několik hodin odležet. Hotovou polévku doplňte bylinkami, znovu přihřejte a na talířích posypte parmazánem. Na stole si každý svou porci ještě může zakápnout dobrým olivovým olejem.

Poznámka k receptu na Ribollita:
1) změklý skrojek parmazánu je zvláštní odměnou kuchaři ;-) 2) do polévky lze podle chuti přidat zbylé těstoviny, zelené fazolky, hrášek, vypečenou pancettu nebo vařené brambory. 3) Italové používají kapustu Cavolo nero: http://www.flickr.com/photos/guess1958/4272719488/ Překlad názvu - "převařená" nebo "znovu vařená" symbolizuje tuto hustou, sytou, ale výbornou polévku. Dělám ji vždy pro partu kamarádů, pokud chcete menší množství, úměrně tomu přizpůsobte ingredience. Ale dá se ohřívat několik dní znovu a znovu ;-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ribollita, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: toscana
  • Datum vložení: 09.03.2012
  • Počet porcí: 15
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1/2 kg bílých fazolí 2 cibule 6 mrkví 4 řapíky celeru svazek listů kapusty kadeřávku nebo mangoldu, ale lze i 1/4 - 1/2 naší kapusty 4-5 stroužků česneku 5 velkých rajčat nebo 1 konzerva loupaných v zimě petrželka, bazalka, saturejka sůl skrojek parmezánu (není nutný) + strouhaný k podávání vývar zeleninový, kuřecí nebo hovězí starší chléb - tentokrát NE bílý olivový olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ribollita, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ribollita - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ribollita

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist