RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Řecký nákyp Pasticio

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Řecký nákyp Pasticio, recepty Řecký nákyp Pasticio, Řecký, nákyp, Pasticio


Recept na Řecký nákyp Pasticio

Recept na Řecký nákyp Pasticio je zařazen v kategorii mleté maso. K přípravě Řecký nákyp Pasticio budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 cibule půl svazku petrželky 2 lžíce oleje 400g mletého masa (hovězí, vepřový) Plechovka loupaných rajčat sůl pepř paprika trochu skořice 300g makaronů a nebo kolínek 40g strouhaného parmazánu Bešamelová omáčka 30g másla 30g hladké mouky 250ml mléka 200ml zeleninového vývaru sůl pepř muškátový květ (drcený) 2 vejce.

Řecký nákyp Pasticio
Zvětšit obrázek

Recept na Řecký nákyp Pasticio

Recept na Řecký nákyp Pasticio:
Cibuli oloupeme a nakrájíme. Půl svazku petrželky nasekáme na jemno. Ve větší pánvi ohřejeme 2 lžíce olivového oleje a podusíme v něm cibuli. Přidáme 400g mletého hovězího masa a za stálého míchání zprudka opečeme. K masu přidáme plechovku (425ml) loupaných rajčat a lžíci protlaku. Směs okořeníme solí, pepřem, paprikou a trochou skořice. Přidáme petrželku a mírně vaříme 15 minut. Kusy rajčat nakrájíme lžicí. Necháme vychladnout. Do osolené vroucí vody vložíme 300g makaronů a uvaříme je podle návodu na obalu. Těstoviny slijeme, zchladíme je studenou vodou a necháme okapat. Potom je smícháme s 40g strouhaného parmazánu. Na bešamelovou omáčku rozpustíme 30g másla. Vmícháme 30g hladké mouky a necháme ji zpěnit. Postupně přilijeme 250ml mléka a 200ml zeleninového vývaru. Omáčku vaříme asi 3 minuty. Občas mícháme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátem. Hrnec odstavíme. Dvě vejce rozkvedláme se 2 lžicemi studené vody a vmícháme do omáčky. Formu vymažeme, rozprostřeme do ní polovinu makaronů a na ně masovou směs. Maso překryjeme zbylými makarony a nákyp rovnoměrně potřeme bešamelovou omáčkou. Navrch nasypeme 35g strouhaného parmazánu. Nákyp pečeme v předehřáté troubě přibližně 50 minut.

Poznámka k receptu na Řecký nákyp Pasticio:
Tento recept mám z časopisu Tyna. nedávala jsem parmazán a místo rajčat jsem dala kečup ve skleněné lahvi.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řecký nákyp Pasticio, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mamkapavla (Pavlína Hujerová)
  • Datum vložení: 13.04.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Mleté maso
  • Suroviny: 1 cibule půl svazku petrželky 2 lžíce oleje 400g mletého masa (hovězí, vepřový) Plechovka loupaných rajčat sůl pepř paprika trochu skořice 300g makaronů a nebo kolínek 40g strouhaného parmazánu Bešamelová omáčka 30g másla 30g hladké mouky 250ml mléka 200ml zeleninového vývaru sůl pepř muškátový květ (drcený) 2 vejce
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řecký nákyp pasticio, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řecký nákyp Pasticio - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řecký nákyp Pasticio

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist