RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Recept na GYROS

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Recept na GYROS, recepty Recept na GYROS, Recept, na, GYROS


Recept na Recept na GYROS

Recept na Recept na GYROS je zařazen v kategorii grilování. K přípravě Recept na GYROS budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Krkovice a krůtí prsa - 8kg olej 1 litr koření GYROS - 2 sáčky koření GRILOVACÍ - 4 sáčky sýr EIDAM - 0,75 kg chléb.

Recept na GYROS
Zvětšit obrázek

Recept na Recept na GYROS

Recept na Recept na GYROS:
4 kg krkovice a 4 kg krůtích prsíček nakrájených na cca 1 cm plátky na motýlka (je možné obohatit třeba zvěřinou), maso jemně rozklepat a každý plátek potřít z obou stran dříve připravenou směsí oleje a koření (krůtí plátky - 3 dcl oleje s kořením GYROS-2 sáčky ) (krkovice -3 dcl oleje s grilovacím kořením-2 sáčky), maso naložit na minimálně 3-4 dny do lednice, připravit nakrájený sýr Eidam na 3,5 mm silné plátky cca 0,5-0,75 kg, na jehlu napichovat v pořadí - krkovice, sýr, krůta, sýr, krkovice, sýr, krůta, sýr atd., vše silně stlačit do sebe na jehle a zabalit do silného alobalu a péci na ohni necelé 2 hodiny, potom alobal opatrně strhnout, výpek zachytit do připravené nádoby, přidat 4 dcl oleje s 2 sáčky grilovacího koření, potírat po každém ořezávání a péci na otevřeném ohni, každých cca 30 minut okrajovat slabé plátky po celém obvodu rožně, co není ihned snědeno, odložit do připravené misky a ohřát druhý den v mikrovlnce (luxus), při dobré konstelaci je za 5 hodin od prvního okrajování po všem (to je na tom nejhorší). Ideální podávat s např. česnekovým, sýrovým dresingem nebo s různými omáčkami a samozřejmě zapíjet Plzničkou 12 - tak 10 kousků na hlavu bez kořalky. Ráno máte asi 1,3 promile.

Poznámka k receptu na Recept na GYROS:
Týýýý vole tak to je famooooozní. No musím to letos spaskudit a to přesně dle tohoto receptu tzn. z osmi kila masa.Je nás dost tak věřím že na druhý den mikrovlnce ochutnat nedáme.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Recept na GYROS, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Pecka
  • Datum vložení: 22.07.2011
  • Počet porcí: 8kg masa pro cca 14 lidí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Grilování
  • Suroviny: Krkovice a krůtí prsa - 8kg olej 1 litr koření GYROS - 2 sáčky koření GRILOVACÍ - 4 sáčky sýr EIDAM - 0,75 kg chléb
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na recept na gyros, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Recept na GYROS - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Recept na GYROS

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist