RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí, recepty Rebarborový koláč se sněhovou čepicí, Rebarborový, koláč, se, sněhovou, čepicí


Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Rebarborový koláč se sněhovou čepicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
150 g tuku (Hera máslo), 125 g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 150 g hrubé mouky, 70 g škrobové moučky (Solamyl), 1 lžička prášku do pečiva Na povrch: 500 g rebarbory, 150 g cukr krupice, 50 g ořechů nebo mandlí, lžička citronové šťávy.

Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Zvětšit obrázek

Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Recept na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí:
Tuk utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme 3 žloutky a 2 celá vejce, nakonec vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva. Troubu vyhřejeme na 160 °C, těsto naplníme do kulaté formy o průměru asi 26 cm, nebo na polovinu většího plechu, posypeme očištěnou rebarborou pokrájenou asi na 2 cm a dáme na 15 min zapéct, až začne růžovět. Mezitím si ze zbylých 3 bílků ušleháme s cukrem a citronem tuhý sníh a pak zvolíme jednu ze 2 variant: - přidáme strouhané ořechy, lehce zamícháme a zdobičkou nastříkáme na právě zapečený koláč - sníh rozetřeme po celé ploše a na povrchu ho zasypeme mandlovými lupínky Koláč rychle vrátíme do trouby a zapečeme dalších asi 10 min, až sněhový povrch zrůžoví.

Poznámka k receptu na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí:
Tento koláč můžeme udělat i s jinými druhy ovoce.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborový koláč se sněhovou čepicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 07.07.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 150 g tuku (Hera máslo), 125 g cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 5 vajec, 150 g hrubé mouky, 70 g škrobové moučky (Solamyl), 1 lžička prášku do pečiva Na povrch: 500 g rebarbory, 150 g cukr krupice, 50 g ořechů nebo mandlí, lžička citronové šťávy
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborový koláč se sněhovou čepicí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborový koláč se sněhovou čepicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborový koláč se sněhovou čepicí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist