RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou, recepty Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou, Rebarborová, marmeláda, se, zázvorem, mátou


Recept na Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou

Recept na Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg rebarbory 125 ml vody šťáva z jednoho citrónu čerstvý oloupaný zázvor (cca 5 cm kořen) 750 g cukru 60 g kandovaného zázvoru (prodejny zdravé výživy a sušených plodů) 2 pol. lžíce jemně nasekané čerstvé máty.

Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou
Zvětšit obrázek

Recept na Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou

Recept na Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou:
1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kousky (cca 1 cm). Vložte do hrnce, přidejte citrónovou šťávu a vodu (nedávejte víc než v receptu, rebarbora pustí hodně vody sama) a přiveďte k varu. Čerství zázvor rozkrojte na cca 5 kousků. Za častého míchání vařte až do změknutí rebarbory. Pak odstraňte zázvor. 2. Přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí. Přiveďte směs opět k varu a míchejte až do zhoustnutí. Odstraňujte postupně pěnu. 3. Přidejte nadrobno nasekaný kandovaný zázvor a nasekanou mátu. zamíchejte a ihned plňte do sklenic. Zavíčkujte a obraťte dnem vzhůru a nechte zchladnout.

Poznámka k receptu na Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou:
Marmeláda je lehce pikantní a osvěžující. Na čerstvém pečivu je úžasná!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Bohunka
  • Datum vložení: 25.08.2009
  • Počet porcí: cca 4 skleničky
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 1 kg rebarbory 125 ml vody šťáva z jednoho citrónu čerstvý oloupaný zázvor (cca 5 cm kořen) 750 g cukru 60 g kandovaného zázvoru (prodejny zdravé výživy a sušených plodů) 2 pol. lžíce jemně nasekané čerstvé máty
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rebarborová marmeláda se zázvorem a mátou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist