|
Recept na Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá
Recept na Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá je zařazen v kategorii těstoviny.
K přípravě Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Rajčata 5 velkých (nebo konzerva loupaných), cibule 1 menší, kabanos 100 g (nemusí být), česnek 2 - 3 stroužky, bazalka čerstvá - 1 plná lžíce krájené (nebo lžička sušené), olivový olej 1 lžíce (normální olej), sůl, cukr - dle potřeby. Voda a sůl na uvaření těstovin..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá
Recept na Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá: Těstoviny si uvaříme dle návodu - my měli Penne - a uchováváme je v teple. Rajčata na špičce nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou a asi po minutce je slijeme. Rajčata oloupeme a slupky vyhodíme. Na hlubší pánvi si rozehřejeme olej, přidáme hodně najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak vložíme na proužky nakrájený kabanos, na plátky na krájený česnek, vše orestujeme (cibule musí zůstat sklovatá), přidáme oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (zbavená "bubáků"), osolíme a za občasného míchnutí necháme svařit do zhoustnutí (až za vařečkou zůstává "cestička"). Paoté do směsi vložíme nakrájenou bazalku, dle potřeby dosolíme, případně lehce dosladíme a přidáme uvařené těstoviny. Vše opatrně promícháme a ihned podáváme. Na vrchu můžeme posypat strouhaným sýrem.
Poznámka k receptu na Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá: Je to poměrně rychlé a velmi dobré jídlo, které právě teď, když je na zahradě tolik rajčat, rádi se synem vaříme. Chutná nám dospělým i dětem a vždy se s ním pěkně nacpeme ;-). Není to žádné extra jídlo na ingredience, ale je moc chutné :-p.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 15.11.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Těstoviny
- Suroviny: Rajčata 5 velkých (nebo konzerva loupaných), cibule 1 menší, kabanos 100 g (nemusí být), česnek 2 - 3 stroužky, bazalka čerstvá - 1 plná lžíce krájené (nebo lžička sušené), olivový olej 1 lžíce (normální olej), sůl, cukr - dle potřeby. Voda a sůl na uvaření těstovin.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rajčatovo-těstovinová večeře-rychlá
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|