|
Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně) je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Vepřové maso 500 g (plecko), cibule 2 ks, rajčata 150 g, papriky 200 g,(zeleninové lečo), česnek 4 stroužky (nemusí být), zakysaná smetana 200 ml, mletá paprika sladká - lžička, sádlo 60 g, sůl, pepř..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně): Vepřové maso nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, orestujeme do červena, přidáme najemno nakrájený česnek, ml.papriku, maso, promícháme a podlijeme horkou vodou (maso by mělo být podlito do poloviny svého objemu). Osolíme,lehce opepříme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Dle potřeby mírně podlijeme. Ve druhém kastrolu rozehřejeme lžičku sádla (nebo tuk z dušeného masa), přidáme druhou cibuli pokrájenou na jemná kolečka a mícháme až nám cibule zesklovatí. Pak vložíme na kolečka nakrájené papriky a rajčata, mírně osolíme, necháme chvilku osmahnout, podlijeme přecezenou šťávou z masa a nakonec vložíme maso. (Cedím přes jemný cedník a tím pádem i lehce zahušťuji, neboť základ propasíruji do vzniklé šťávy). Dle potřeby dohustíme jíškou (nebo vodou s hl.moukou) - jak je kdo zvyklý. Když je maso měkké přidáme zakys.smetanu,necháme přejít varem a vypneme.
Poznámka k receptu na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně): Recept je z kuchařky o maďarské kuchyni. Do původního recepty přišly k zeleninové směsce s masem i brambory na kostky a bylo dušeno pospolu, ale já jsem jako přílohu chtěla rýži a tak jsem recept lehce upravila. Do zakysanky (studené) je nejlépe před vmícháním do pokrmu přidat trochu teplé omáčky. Smetana tak nebude mít tendence dělat hrudky (srážet se).
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 21.10.2009
- Počet porcí: 4 - 5 porcí
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: Vepřové maso 500 g (plecko), cibule 2 ks, rajčata 150 g, papriky 200 g,(zeleninové lečo), česnek 4 stroužky (nemusí být), zakysaná smetana 200 ml, mletá paprika sladká - lžička, sádlo 60 g, sůl, pepř.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rácské vepřové maso (maďarská kuchyně),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|