RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně), recepty Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně), Rácské, vepřové, maso, (maďarská, kuchyně)


Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně) je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vepřové maso 500 g (plecko), cibule 2 ks, rajčata 150 g, papriky 200 g,(zeleninové lečo), česnek 4 stroužky (nemusí být), zakysaná smetana 200 ml, mletá paprika sladká - lžička, sádlo 60 g, sůl, pepř..

Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)
Zvětšit obrázek

Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Recept na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně):
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a přidáme 1 cibuli nakrájenou na jemno, orestujeme do červena, přidáme najemno nakrájený česnek, ml.papriku, maso, promícháme a podlijeme horkou vodou (maso by mělo být podlito do poloviny svého objemu). Osolíme,lehce opepříme a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Dle potřeby mírně podlijeme. Ve druhém kastrolu rozehřejeme lžičku sádla (nebo tuk z dušeného masa), přidáme druhou cibuli pokrájenou na jemná kolečka a mícháme až nám cibule zesklovatí. Pak vložíme na kolečka nakrájené papriky a rajčata, mírně osolíme, necháme chvilku osmahnout, podlijeme přecezenou šťávou z masa a nakonec vložíme maso. (Cedím přes jemný cedník a tím pádem i lehce zahušťuji, neboť základ propasíruji do vzniklé šťávy). Dle potřeby dohustíme jíškou (nebo vodou s hl.moukou) - jak je kdo zvyklý. Když je maso měkké přidáme zakys.smetanu,necháme přejít varem a vypneme.

Poznámka k receptu na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně):
Recept je z kuchařky o maďarské kuchyni. Do původního recepty přišly k zeleninové směsce s masem i brambory na kostky a bylo dušeno pospolu, ale já jsem jako přílohu chtěla rýži a tak jsem recept lehce upravila. Do zakysanky (studené) je nejlépe před vmícháním do pokrmu přidat trochu teplé omáčky. Smetana tak nebude mít tendence dělat hrudky (srážet se).

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 21.10.2009
  • Počet porcí: 4 - 5 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: Vepřové maso 500 g (plecko), cibule 2 ks, rajčata 150 g, papriky 200 g,(zeleninové lečo), česnek 4 stroužky (nemusí být), zakysaná smetana 200 ml, mletá paprika sladká - lžička, sádlo 60 g, sůl, pepř.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rácské vepřové maso (maďarská kuchyně), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rácské vepřové maso (maďarská kuchyně)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist