|
Recept na Punčák
Recept na Punčák je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Punčák budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Upéct plát ze 3 vajec, 12 dkg krupice cukr, 17 dkg polohrubé mouky, kolik vajec tolik lžic horké vody Potom to samé, ale ve formě 16,5 x 21,5 cm Cukrový rozvar z 250 ml vody a 350 dkg cukru, vařit aspoň 5 minut, aby byl hustější, pak rozdělit a obarvit jedno na červeno a druhé na žluto a přidat rum..
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Punčák
Recept na Punčák: Obdélník a plát: 3 bílky vyšlehat a pak přidávat 12 dkg krupice cukr, potom postupně 3 žloutky, pak ručně vmíchat 17 dkg polohubé mouky a 3 lžíce horké vody. Plát rozkrojíme na poloviny a namažeme marmeládou a jednu část dáme do obdelníkové formy(ráfek). Obdélník nakrájíme na menší kousky, které máčíme v rozvaru a střídavě dáváme do formy jednu žlutou a pak červenou, když to máme, dáme druhou polovinu plátu potřeného marmeládou jako vrch, zatížíme a necháme do druhého dne. Pak potřeme marmeládou a nahoru dáme rumovou polevu.
Poznámka k receptu na Punčák: Toho rumu si můžete dát kolik chcete,já ho dávám do vychladnutého rozvaru.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Punčák, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: LIDKA (LUDMILA)
- Datum vložení: 21.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: Upéct plát ze 3 vajec, 12 dkg krupice cukr, 17 dkg polohrubé mouky, kolik vajec tolik lžic horké vody Potom to samé, ale ve formě 16,5 x 21,5 cm Cukrový rozvar z 250 ml vody a 350 dkg cukru, vařit aspoň 5 minut, aby byl hustější, pak rozdělit a obarvit jedno na červeno a druhé na žluto a přidat rum.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na punčák,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Punčák - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Punčák
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|