RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary, recepty Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary, Protýkané, hovězí, ochucené, citronem, kapary


Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary

Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Plátky hovězího masa - roštěná nebo zadní, cibule, mrkev, celer, citron, kapary, slanina, tymián, cukr, sůl, vývar, červené víno, nové koření, celý pepř.

Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary
Zvětšit obrázek

Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary

Recept na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary:
Před začátkem vaření si slaninu nakrájíme na hranolky k protýkání masa a necháme je alespoň půl hodiny v mrazáku, pak se s nimi lépe maso protáhne. Skrz maso uděláme tenkým nožem zářezy a slaninu jimi protáhneme, maso osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, mrkev, celer a asi 3 kousky citrónové omyté kůry bez bílé dužiny. Vložíme ještě celé koření a tymián. Na orestovaný základ dáme maso, které necháme z obou stran zatáhnout, podlijeme trochu vývarem a dusíme, postupně přiléváme vývar podle potřeby. Když je maso měkké, přilijeme přibližně 2dcl vína a ještě asi 10 min. necháme provařit. Maso poté vyjmeme, do šťávy přidáme šťávu z 1/2 citrónu a 3 kostky cukru ( každý podle své chuti), kapary a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Dochutíme a maso vrátíme do šťávy. Naposledy již mírně necháme probublat a můžeme podávat. Kdo chce, může před přidáním kaparů šťávu propasírovat.

Poznámka k receptu na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary:
Podávala jsem s rýží a salátem z červeného zelí s hrubozrnou hořčicí, viz. http://www.toprecepty.cz/recept/22998-salat-z-cerv...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 12.11.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: Plátky hovězího masa - roštěná nebo zadní, cibule, mrkev, celer, citron, kapary, slanina, tymián, cukr, sůl, vývar, červené víno, nové koření, celý pepř
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na protýkané hovězí ochucené citronem a kapary, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Protýkané hovězí ochucené citronem a kapary

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist