RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pro začátečníky pažitka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením. pažitka Pažitka je oblíbenou naťovou zeleninou. Obsahuje hodně vita

Recepty - Pro začátečníky pažitka

Pro začátečníky - návody k vaření - online kuchařka

Pro začátečníky - jednoduché recepty, které zvládne připravit každý i bež zkušeností s vařením.

Pažitka je oblíbenou naťovou zeleninou. Obsahuje hodně vitamínů a minerálů, zvláště B2, C, vápník a draslík. (Ze 100 g pažitky získá naše tělo 10 mg vitamínu C.) Má cibulové aroma, které povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Používá se čerstvá, ale nedoporučuje se v sušeném stavu, protože ztrácí své aroma. Lepší je pažitku skladovat v zamražené podobě. V kuchyni má široké použití. Dá se jí ochutit chléb s máslem nebo polévky. Výborně chutná nasekaná do salátů či vaječných jídel, kde může nahradit cibuli, která má mnohem dominantnější chuť i vůni, ale i houbových pokrmů. Přidává se i k lehkým rybím specialitám nebo do omáček. Pro svou zelenou barvu bývá nejen kořením, ale i ozdobou jídel na talíři. Listy pažitky jsou zdrojem vitamínu C (až 100 mg ve 100 g čerstvé hmoty), dále obsahují provitamín A, vitamín B2, silici se sírou, minerální látky (soli vápníku, fosforu, draslíku, železa aj.)
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů
Luxusní "hemenex"
Luxusní Na rozehřátou pánev s olejem či sádlem dáme jemně nakrájenou cibuli, orestujeme chvilku ( než skoro zezlátne ), přidáme uzeninu - osmahneme jednu stranu a obrátíme, ještě chvilku necháme osmahnout. Pak vklepneme 3 vejce ( kdo má rád, propíchne ), osolíme , ...
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce Kuřecí prsa rozkrojíme na stejně velké porce. Porce osolíme a opepříme. Do hrnce dáme rozpustit máslo. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme lehce zpěnit. Vložíme porce kuřecího masa a zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Přidáme silný vývar a vlijem...
Maskovaný pangas
Maskovaný pangas Do pánve na olivový olej dáme orestovat pórek, nakrájený na půlkolečka a česnek na plátky, necháme zasmažit a pak přidáme papriku nakrájenou na malé kousky. Pangase si omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na čtverečky a v mističce prosolíme, až si chvilku od...
Jíškové knedlíčky do polévky-chutné - recept od maminky
Jíškové knedlíčky do polévky-chutné Z másla a hladké mouky uděláme klasickou jíšku a necháme jí zcela vychladnout. Do studené jíšky dáme protlačený česnek, vegetu, nasekanou pažitku a vejce, všechno pořádně promícháme a doplníme strouhankou tolik, aby se daly knedlíčky tvarovat, pak je tak ...
Moje oblíbené maxi-pelmeně
Moje oblíbené maxi-pelmeně Nejdřív si uděláme náplň-mleté maso malinko polijeme vodou, osolíme, promícháme a chvíli necháme stát. Pak přidáme na malé kousíčky pokrájenou bílou část lahůdkové cibulky, pepř a nakrájenou pažitku. Pak vypracujeme těsto, dáme mouku, uprostřed udě...
Domácí kuřecí "čínská" polévka
Domácí kuřecí Kuřecí kostry (bez kůže, jinak je zbytečně mastné) či krky opláchneme, v kastrolu zalijeme studenou vodou, aby byly potopené a dáme pomalu nepřikryté vařit. Jakmile se voda trochu ohřeje, přidáme polévkové koření podle chuti (rychleji se rozpustí v teplé ne...
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny Na tuku zesklovatět cibuli, pak přidat nastrouhanou zeleninu, lehce osmahnout, přidat mleté maso a osmahnout tak, aby nezůstaly hrudky. Zalít vodou, okořenit a povařit, až je maso měkké. Nakonec za stálého míchání vlít rozkloktané vajíčko, aby zůstaly jen v...
Hranolkový hemenex - večeře, když zbydou hranolky
Hranolkový hemenex - večeře, když zbydou hranolky V pánvi na oleji si osmažíme nahrubo nakrájenou cibulku, když zrůžoví, rozpostřeme kolečka salámu na něj nandáme hanolky, trochu opečeme a vyklepneme vajíčka, která osolíme, opepříme, necháme zatáhnout bílek a nakonec posypeme sýrem, který když se rozpu...
Kuřecí stehna nejen na víkend - recept od maminky
Kuřecí stehna nejen na víkend Troubu (já mám plynovou) si zapneme na nejvyšší stupeň. Pórek omyjeme, zbavíme nažloutlých nebo povadlých listů - pokud jsou a nakrájíme na kolečka. Přes noc namočené hříbky vymačkáme z vody a na dně pekáčku společně s nakrájeným pórkem, trochou sol...
Třídruhová polévka s bazalkou a kuskusem - recept od maminky
Třídruhová polévka s bazalkou a kuskusem Všechny tři zeleniny(brokolici+kedlubnu+ředkvičky) si nakrájíme na malé kousky, taktéž cibulku a česnek na plátky, kterou osmahneme na oleji, k ní přidáme nakrájenou zeleninu, kterou také osmahneme a zalijeme vodou, přidáme Vegetu a necháme vařit. Asi po 15 mi...
Výživná polévka - recept od maminky
Výživná polévka Do hrnce si dáme máslo, na něm osmažíme do sklovata cibulku nakrájenou na drobno, česnek na plátky a přihodíme nastrouhané brambory, necháme chvíli za stálého míchání osmahnout, pak zalijeme vodou. Až se začne polévka vařit, přidáme veškerou zeleninu, hou...
Nejlepší recept na Polévka čtyřsurovinová (zelenina,droždí,ovesné vločky,houby)
Polévka  čtyřsurovinová (zelenina,droždí,ovesné vločky,houby) Na oleji mírně osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nadrobené droždí, které necháme roztavit a zpěnit, na něj dáme ovesné vločky, chvilku je osmažíme a pak vysypeme zeleninu, nakrájený květák a lahůdkovou cibuličku a všechno ještě chvilku osmažíme. P...
Zapečené přílohové brambory s Texas kořením a bylinkama
Zapečené přílohové brambory s Texas kořením a bylinkama Brambory si uvaříme ve slupce tak napůl, aby nebyly úplně měkké, scedíme je, necháme trochu vychladnout, abychom je udrželi v ruce a oloupeme. Plech si vymažeme máslem a připravíme brambory tak, že každou přeřízneme napůl a krájíme plátky tak 1 cm tlusté r...
Pórková polévka s vaječnou zásmažkou - recept od maminky
Pórková polévka s vaječnou zásmažkou V hrnci rozehřejeme tuk, přisypeme hladkou mouku, za stálého míchání na mírném plameni ji opražíme do zlatavé barvy (spíš světlejší), odstavíme z plamene, vyklepneme 1 vajíčko a rychle promícháme, jako bychom dělali vaječinu - smažená vajíčka. Přilije...
Omeleta chudé hospodyňky
Omeleta chudé hospodyňky Vajíčka ručně rozšleháme s mlékem, práškem do pečiva, solí a pepřem. Přidáme k nim uzeninu a petrželku nebo pažitku Opečeme špek, housky pak opečeme na stejné pánvi mírně dozlatova. Stáhneme plamen a zalijeme vaječnou směsí. Smažme asi čtyři minuty...
Recept na Rýžová polévka pro začátečníky
Rýžová polévka pro začátečníky Do vroucí vody dáme rozpustit bujón, přidáme rýži a mrkev nakrájenou na kolečka, sůl a pepř. Vaříme pod pokličkou asi 10 minut /do změknutí rýže/, potom přidáme cibulku, kterou jsme nakrájeli i s natí. Do hrnečku rozklepneme vejce a přes vidličku ho lijem...
Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou
Domácí halušky se sýrovou omáčkou a křupavou slaninkou Suroviny na halušky smícháme, přes haluškové síto protlačíme do vroucí vody, vaříme 3 minuty. Na hlubší pánvi vysmažíme slaninu na malé kostičky, vyjmeme na talířek s papírovou utěrkou, necháme okapat. Do výpeku ze slaniny přidáme mouku a uděl...
Recept na Pondělní patková polévka
Pondělní patková polévka Chlebovou patku si nakrájíme na kostičky, cibuli na proužky, česnek na plátky a celer nastrouháme nahrubo. Do hrnce si dáme sádlo(olej), necháme hodně zahřát, osmažíme cibuli s plátkama česneku dohněda, přidáme chleba a papriku, osmažíme a zalijeme vodou tol...
Nejlepší recept na Smetanovo-sametová míchaná vejce
Smetanovo-sametová míchaná vejce Vejce rozklepneme do větší misky a lehce rozkvedláme. Přilijeme do směsi smetanu a ještě lehce promícháme, aby se smetana s vejci pěkně spojila. Lehce osolíme. Na teflonové pánvi si necháme rozpustit lžičku másla a vlijeme do pánve vaječno-smetanovou směs. N...
 
Nalezeno: 19 receptůZobrazuji: 1-19 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti

Pro začátečníky

Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist