|
Recepty -
Přílohy gothajPřílohy - návody k vaření - online kuchařka
| Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny
Gothajský salám je druh měkkého salámu. Podle závazné normy se Gothajský salám vyráběl do počátku 90. let 20. století z těchto ingrediencí (na 100 kg hotového výrobku): 29 kg hovězí zadní maso; 29 kg libové vepřové maso; 5,5 kg tučné vepřové maso bez kůže; 35 kg sádlo na špíček; 6 l pitná voda; koření; sůl. Gothajský salám musí obsahovat alespoň 40% masa. Přesto se jedná o méně kvalitní výrobek složený hlavně z náhražek, jako je drůbeží separát, kůže, sádlo, voda, škrob a jiná plnidla a zahušťovadla. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 1 receptů | Zobrazuji: 1-1 receptů | |
Přílohový bramborový salát |
|
Slejeme nálev ze zeleniny, dáme do mísy s jogurtem, Majolkou®, hořčicí, salám nastrouháme na hrubém struhadle, dochutíme pepřem a solí, pepře dávám víc, aby byl pikantní. Hořčici pokud mám, dám dižonskou, je chuťově lepší. Brambory na větší kousky...
|
|
| |
| Nalezeno: 1 receptů | Zobrazuji: 1-1 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|