RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Předkrmy máslo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší

Recepty - Předkrmy máslo

Předkrmy - návody k vaření - online kuchařka

Předkrm je malá porce lehkého jídla, která se podává před samotnou konzumací hlavního jídla. Jeho účelem není zasytit nýbrž povzbudit smysly a zejména vyvolat větší chuť. Tím zintenzivňuje zážitek z následně podávaného pokrmu. Nápoj podávaný před jídlem za stejným účelem se nazývá aperitiv. Předkrmy dělíme na studené a teplé. Studený předkrm následuje po aperitivu, tvoří ho často paštika, ryba nebo salát. Poté následuje polévka. Po polévce před hlavním chodem následuje předkrm teplý, např. husí játra či mušle. Ten však nebývá častý, typický je spíše pro bankety s mnoha chody. Předkrmy se jedí povětšinou vidličkou. Při servisu s větším počtem příborů se pro studený předkrm používá vidlička na samém okraji, pro teplý předkrm pak následující blíže talíři.

Máslo je mléčný výrobek má specifické aroma a chuť. Aroma másla je dáno obsahem mastných kyselin s krátkou délkou řetězce. Chuť másla doplňuje přítomnost mléčných bílkovin. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Máslo také obsahuje významný podíl trans nenasycených mastných kyselin, takže konzumci másla by měli omezit lidé s vysokým obsahem cholesterolu a cévními potížemi. Zdravým lidem by nemělo máslo uškodit. Problematika je však individuální a je důležité dodržování správné životosprávy! Vzhledem ke složení, je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni. Máslo by se nemělo používat pro smažení. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 40 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Panini s anglickou slaninou, šunkou a sýrem
Panini s anglickou slaninou, šunkou a sýrem Na jednu porci použijeme tři plátky chleba. Vrstvíme takto: na 1. chléb máslo, anglická slanina a sýr, přiklopíme 2. chlebem na něj máslo, hořčice, šunka a sýr, přiklopíme 3. chlebem a nahoru ještě lehce "šmrncneme" máslem. Obě porce dáme do kontaktníh...
Roláda z červené řepy - recept od maminky
Roláda z červené řepy Uvařenou a oloupanou řepu nastrouháme najemno.Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji, přidáme červenou řepu, okořeníme provensálským kořením, česnekem, solí a pepřem. Necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme dva žloutky, nastrouhaný sýr, mouku a...
Recept na Plněná vajíčka
Plněná  vajíčka Uvaříme vajíčka na tvrdo, ješté teplé oloupeme, rozřízneme podělně na polovice. Zadečky jim seřízneme na plocho, aby nám na mise neklouzaly. Žloutky vyjmeme a dáme k připravenému máslu do mističky. Rozmačkáme vidličkou, přidáme na drobné kousky nakr...
Italská bruschetta - recept od maminky
Italská bruschetta 1.variant: bagetu, paradajky a mozarellu nakrájame na plátky. Zmiešame soľ a provensálske bylinky s maslom a namočíme v ňom plátky bagety, ktoré opečieme do chrumkava na suchej panvici. Opečenú bagetu obložíme plátkami paradajok, mozarelly a posypeme bazalkou. ...
Lososový předkrm
Lososový předkrm Na menší tanier naaranžujte na šalátový list lososa, kaviár, 2 hroznové špízy (striedavo napichujte na špáradlá 2 a 2 bobuľky modrého a bieleho hrozna), mesiačik limetky (citrón), môžete priložiť kúsok masla. Polejte dressingom a dozdobte vetvičkou sviežeh...
Hrušky s nivou - recept od maminky
Hrušky s nivou Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme, vykrojíme jadřinec a pokapeme citrónovou šťávou. Položíme je do zapékací misky, do ďůlku po jadřinci dáme zavařeninu, navrch položíme plátek sýra a slabší plátek másla a zapékáme v troubě asi 6-8 minut....
Topinky s česnekem
Topinky s česnekem Chleba nakrájíme na krajíce a překrojíme ještě na polovinu. Dáme je buď do topinkovače, nebo je snažíme na pánvi, to je na každém. Do misky si namačkáme oloupaný česnek mačkátkem na česnek, přidáme máslo a špetku soli. Směs v misce dáme do mikrovl...
Squash - zapékaná tykev
Squash - zapékaná tykev Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu. Scezenou kukuřici promísíme s kořením a solí, nacpeme do tykve téměř po okraj, upěchujeme vrstvičkou strouhaného sýra...
"Smradlavé" minichlebíčky
Oloupané špekáčky umeleme s pivním sýrem a cibulí, přidáme nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a okurku. V míse vyšleháme pomazánkové máslo s majonézou a přidáme ke hmotě. Pro urychlení lze dát vše do mísy a najednou zpracovat ponorným mi...
Nejlepší recept na Lososová chuťovka
Lososová chuťovka Do mísy dáme pomazánkové máslo, majonézu, sůl, pepř a kávovou lžičku citronové šťávy. Dobře promícháme. Plátky uzeného lososa si nakrájíme na kousky velikosti nám vyhovující a přidáme do mísy. Čerstvý kopr a pažitku nasekáme najemno a přidáme do ...
Nejlepší recept na Zelná placka
Zelná placka Zelí překrájíme, vmícháme do něj rozehřátý vlahý tuk, vejce, sůl, kmín, mouku a zpracujeme těsto (ještě jsem přidala trochu mléka). Rozetřeme ho do vymazaného pekáčku a upečeme. Po upečení potřeme máslem....
Slaný koláč s uzeným lososem a medvědím česnekem - recept od maminky
Slaný koláč s uzeným lososem a medvědím česnekem Nejdříve vypracovat těsto, zabalit do folie a do chladu. Na náplň na oleji podusit, nejlépe zkaramelizovat cibuli, krátce prohřát medvědí česnek, osolit, opepřit. Po zchladnutí smíchat s mascarpone, vejci a lososem, dochutit. Těsto vyválet, přenést do formy, ...
Nejlepší recept na Mušle na citronovém rizotu
Mušle na citronovém rizotu Jakobske musle nalozime na 1-2 hodiny do smesi dle popisu (krome soli a pepre). Doba grilovani je asi tak 10 min. Musle maji lehce ruzovy nadech. Nakonec lehce osolit a opeprit. Risoto: Salotku zesklovatet na 2 PL oleje, ryzi vsypeme do kastrolu a lehce oprazime.Vlejeme zelen...
Smažené plněné tousty v pivním těstíčku
Smažené plněné tousty v pivním těstíčku Plátky toustového chleba potřeme slabou vrstvou másla a polovinu poklademe plátkem uzeného a plátky nivy. Přiklopíme zbylými plátky a pevně přitiskneme. Pokud máme čas, senviče zatíříme, aby ingredience přimknuly k sobě. Vejce rozšleháme s pivem a zakysano...
Pohankové galetky s lososem
Pohankové galetky s lososem Pohánkovú múku v mise vymiešame s vajcami, mliekom, vodou, olejom a soľou na hladké cestíčko, trochu hustejšie ako palacinkové. Zakryjeme potravinárskou fóliou a necháme stáť pri izbovej teplote 45 minút. Na veľkú rozohriatu panvicu dáme orech masla a keď sa r...
Plněná vejce - recept od maminky
Plněná vejce Vejce uvaříme natvrdo, podélně rozkrojíme a žloutky vydlabeme do nádobky. Tam je smícháme s máslem, solí, hořčící a křenem. Vzniklou směsí naplníme bílky a ozdobíme kečupem....
Toasty se zeleninou
Toasty se zeleninou Z toastového chleba si odkrojíme 16x plátků namažeme nepatrně máslem a necháme nasáknout.Mezitím si připravíme na druhy náplně - 1. náplň - vychladlou nepatrně posolenou a uvařenou brokolici okrájíme tak, aby nám zůstali jen květy brokolice a zbytek vyho...
Zapečený chlebík - recept od maminky
Zapečený chlebík 1.Chlebík rozkrájíme na kostičky tak, aby spodek zůstal vcelku. 2.Mezery vyplníme šunkou, sýrem, slaninou. 3.Pomažeme máslem, do kterého jsme si vmíchali česnek, vegetu, bylinky... 4.Pomažeme máslem i alobal, do kterého chlebík zabalíme. 5. V troubě na cca ...
Recept na Chutná pomazánka z vajec, šunky, mrkve a dalších surovin
Chutná  pomazánka z vajec, šunky, mrkve a dalších surovin Mrkev si nastrouháme nahrubo, cibulku s natí nakrájíme, vejce uvaříme na tvrdo a pokrájíme také, šunku pokrájíme na malé kousky.Pak všechny uvedené suroviny vyšleháme ve šlehači do pěny. Osolíme dle chuti a podáváme pak v těchto vedrech vychlazené na pe...
Tousty s paprikášem
Tousty s paprikášem 2 plátky natřeme pomazánkovým máslem. A pak na něj pokládáme sýr, salám a kysané zelí. Kdyžtak koření a dáme zapéct do zlatova. Až bude do zlatova můžeme namazat kečupem nebo dát kečup dovnitř. Dobrou chuť!!...
Nalezeno: 40 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky

Předkrmy

Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist