RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pravý pařížský dort s krájecí polevou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pravý pařížský dort s krájecí polevou, recepty Pravý pařížský dort s krájecí polevou, Pravý, pařížský, dort, krájecí, polevou


Recept na Pravý pařížský dort s krájecí polevou

Recept na Pravý pařížský dort s krájecí polevou je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Pravý pařížský dort s krájecí polevou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: Den předem, nebo v den D ráno - suroviny a korpus, průměr 22cm: 3vejce 3lžíce moučkového cukru 2 lžíce slunečnicového oleje špetka soli do sněhu 1 lžíce tmavého holandského kakaa 3 lžíce polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva. PAŘÍŽSKÝ KRÉM: Den předem - suroviny a postup na pařížský krém: 2 šlehačky 40% tuku 1 šlehačka 30% tuku 300g čokolády na vaření Orion KRÁJECÍ POLEVA: 200g čokolády na vaření 6 lžic vody cca 1 polévkovou lžíci másla 3 lžíce šlehačky 30%-ní.

Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Zvětšit obrázek

Recept na Pravý pařížský dort s krájecí polevou

Recept na Pravý pařížský dort s krájecí polevou:
TĚSTO NA KORPUS: Nejprve vyšleháme bílky se špetkou soli do pevna. Pak přidáme 2 lžíce cukru, přešleháme. Pak po jednom přidáváme žloutky a ještě lžíci cukru. Nakonec přišleháme dvě lžíce oleje. Na závěr vařečkou nebo gumovou stěrkou zlehka zamícháme směs kakaa, mouky a prášku do pečiva. Hotové těsto nalejeme do vymazané a vysypané zavírací formy o průměru 22cm a dáme péct na cca 20 minut na horkovzduch do vyhřáté trouby na 180stupňů Celsia. Korpus necháme vychladnout než ho budeme plnit. (Péct můžeme i ve formě, do které na dno přivřeme pečící papír a jinak nevymazáváme a nevysypáváme. Po upečení a vychladnutí pak boky objedneme nožem a oddělíme od formy.) PAŘÍŽSKÝ KRÉM POSTUP: Do hrnce nalijeme šlehačky, do nich nalámeme čokoládu. Ohříváme a rozpouštíme čokoládu. Přivedeme pomalu k varu a vaříme cca 1 minutu za stálého míchání. Vychladlé dáme pořádně vychladit do lednice, do druhého dne. Než jdeme dort plnit (na druhý den), vyšleháme ručním šlehačem na nejvyšší stupeň hned po vyndání z lednice, musí být dobře vychlazený. Krém je vyšlehaný, jak drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. KRÁJECÍ POLEVA POSTUP: 200g čokolády na vaření nalámeme do plechového hrnku, který dáme ohřívat ve vodní lázni na mírném plameni. K čokoládě hned na začátku přidáme 6 lžic vody a za průběžného míchání čokoládu rozpouštíme. Na závěr přidáme kousek másla, cca 1 polévkovou lžíci. Jakmile je rozpuštěno, přidáme ještě 3 lžíce šlehačky 30%-ní. Zamícháme a jakmile je poleva hladká vypneme, vyndáme z vodní lázně a necháme chladnout. Dort poléváme, když je čokoláda trochu ochladlá (byla celkem hustá), ale dobře se mi po dortě i bocích roztekla, nemusela jsem ani ničím roztírat. Vychladlý korpus jsem si dala na větší kousek pečícího papíru (kvůli poléváni polevou). Na korpus jsem rozetřela pařížský krém a dala cca na 1 hodinu vychladit do lednice. Mezitím jsem si připravila polevu, kterou jsem pak dort polila a dala znovu vychladit do lednice. Ze zbytku smetany ke šlehání jsem si připravila šlehačku, do které jsem přidala ztužovač šlehačky, trochu cukru moučka a tím jsem dort zdobila.

Poznámka k receptu na Pravý pařížský dort s krájecí polevou:
Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na: http://www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/ Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm. Pozor korpus je strašně křehký a nadýchaný.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pravý pařížský dort s krájecí polevou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: meya.z (Martina)
  • Datum vložení: 16.12.2010
  • Počet porcí: kulatá forma průměr 22 cm
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: TĚSTO: Den předem, nebo v den D ráno - suroviny a korpus, průměr 22cm: 3vejce 3lžíce moučkového cukru 2 lžíce slunečnicového oleje špetka soli do sněhu 1 lžíce tmavého holandského kakaa 3 lžíce polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva. PAŘÍŽSKÝ KRÉM: Den předem - suroviny a postup na pařížský krém: 2 šlehačky 40% tuku 1 šlehačka 30% tuku 300g čokolády na vaření Orion KRÁJECÍ POLEVA: 200g čokolády na vaření 6 lžic vody cca 1 polévkovou lžíci másla 3 lžíce šlehačky 30%-ní
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pravý pařížský dort s krájecí polevou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pravý pařížský dort s krájecí polevou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pravý pařížský dort s krájecí polevou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist