|
Recept na Pravá Jihočeská bramborajda
Recept na Pravá Jihočeská bramborajda je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Pravá Jihočeská bramborajda budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 brambory 1/3 celeru 1 větší mrkev 2 hrsti namočených sušených hub 3 stroužky česneku 1 cibule asi 1 lžíci červené papriky kousek květáku trošku sádla hladká mouka majoránka něco kmínu pažitka či petrželka libeček pepř sůl můžeme přidat:masox, Vegetu, nebo zeleninový vývar- kdo nechce nedává.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Pravá Jihočeská bramborajda
Recept na Pravá Jihočeská bramborajda: Zeleninu si nakrájíme na kostičky, do hrnce si dáme půlku sádla, na něm osmažíme cibulku s česnekem jen do sklovita a přidáme ostatní připravenou zeleninu. Chvilku promícháváme, zalijeme vodou(2 litry)a přidáme namočené houby i s vodou, necháme vařit na menší teplotě až všechno změkne. Mezi tím si dáme zbytek sádla do malého kastrůlku a na něm necháme zpěnit papriku a majoránku-jen chvilku, aby nám paprika nezhořkla! Zalijeme trochou vody, přidáme mouku, rozmícháme a nalijeme do polévky, nebo si uděláme tmavší jíšku. Doladíme pepřem, solí, kdo chce může přidat masox, Vegetu, nebo zeleninový vývar, převaříme, vypneme a zasypeme pažitkou, nebo petrželkou.
Poznámka k receptu na Pravá Jihočeská bramborajda: Do polévky můžeme přidat sezónní zeleninu, dobrá je kedlubna,brokolda ap.,mohou být i čerstvé houby, ale tradičnější jsou sušené, zrovna tak jako třeba do kulajdy. U nás nejlepší bramborová polévka a že je jich plno! Špagetka a jiní si mohou do polévky dát libeček....
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pravá Jihočeská bramborajda, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 03.06.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: 3 brambory 1/3 celeru 1 větší mrkev 2 hrsti namočených sušených hub 3 stroužky česneku 1 cibule asi 1 lžíci červené papriky kousek květáku trošku sádla hladká mouka majoránka něco kmínu pažitka či petrželka libeček pepř sůl můžeme přidat:masox, Vegetu, nebo zeleninový vývar- kdo nechce nedává
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pravá jihočeská bramborajda,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pravá Jihočeská bramborajda - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pravá Jihočeská bramborajda
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|