RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Povidla pečená v troubě

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Povidla pečená v troubě, recepty Povidla pečená v troubě, Povidla, pečená, troubě


Recept na Povidla pečená v troubě

Recept na Povidla pečená v troubě je zařazen v kategorii zavařeniny. K přípravě Povidla pečená v troubě budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3500 g vypeckovaných švestek, 700 g cukr krystal, šťáva z 1 citronu nebo 1 dl octa.

Povidla pečená v troubě
Zvětšit obrázek

Recept na Povidla pečená v troubě

Recept na Povidla pečená v troubě:
Švestky nasypeme na hlubší plech (můžeme vyložit pečícím papírem), zasypeme cukrem, zalejeme citronovou šťávou nebo octem a necháme uležet 10-24 hodin. Pak vložíme do trouby, zapneme na maximum (250 °C) a pečeme asi hodinu. Pak zvolíme jednu ze dvou variant: 1. Zmírníme asi na 150 °C a pečeme asi 4 hodiny. Necháme zchladnout, pak rozmixujeme tyčovým mixerem nebo šťouchadlem na brambory (většinou to není vůbec třeba) a pokud nejsou dostatečně tuhá, přendáme do kastrolu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme do husta. Většinou už další vaření není třeba - záleží na typu švestek. 2. Zmírníme na 50 °C a pečeme 8-10 hod (nejléte přes noc). Pak můžeme, ale nemusíme mixovat. Horké plníme do čistých a suchých skleniček a na povrch každé naleju lžíci rumu. Zavíčkujeme a obrátíme asi na 5 min dnem nahoru. Pokud chceme obětovat místo rumu kvalitnější destilát, nejlépe slivovici, nalejeme lžíci na dno víčka, zapálíme a víčkem ihned uzařeme sklenici. Vzduch vyhoří a prostor se vysterilizuje. Po dobu pečení v troubě, v žádném případě nemícháme!

Poznámka k receptu na Povidla pečená v troubě:
Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa. Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Povidla pečená v troubě, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Hella
  • Datum vložení: 06.11.2009
  • Počet porcí: 6 porcí
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zavařeniny
  • Suroviny: 3500 g vypeckovaných švestek, 700 g cukr krystal, šťáva z 1 citronu nebo 1 dl octa
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na povidla pečená v troubě, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Povidla pečená v troubě - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Povidla pečená v troubě

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist