RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pouťový králík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pouťový králík, recepty Pouťový králík, Pouťový, králík


Recept na Pouťový králík

Recept na Pouťový králík je zařazen v kategorii jiné maso. K přípravě Pouťový králík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 domácí králík i s játry, domácí uzený bůček, 1 větší a 1 menší cibule, 6 stroužků česneku, 15 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 větvičky rozmarýnu, 4 větvičky tymiánu, sůl, mletý bílý pepř, hladkolistá petrželka, 1 vajíčko, muškátový oříšek, lžíce strouhanky, slunečnicový olej.

Pouťový králík
Zvětšit obrázek

Recept na Pouťový králík

Recept na Pouťový králík:
Králíka naporcujeme (nejdříve odkrojíme slabiny na kapsu-viz foto), část bůčku nakrájíme na hranolky, část na kostičky, králíka prošpikujeme, opepříme a nasolíme. Do pekáče nalijeme trošku oleje, přidáme na céčka nakrájenou větší cibuli, vložíme naporcovaného králíka, zbytek uzeného bůčku, kapsu, proložíme na plátky nakrájeným česnekem, novým kořením, bobkovými listy, tymiánem, rozmarýnem, podlijeme troškou (1dcl) vody, přikryjeme víkem a vložíme do rozpálené trouby na 200 stupňů. Po půlhodině stáhneme teplotu na 120 stupňů a za občasného podlévání a polévání pečeme do změknutí cca 2 hodiny (1/2 hodiny před dokončení odkryjeme a dopékáme na kůrčičku). Slabinu sešijeme a necháme otvor pro naplnění. Játra naškrábeme nebo rozmělníme v drtiči, přidáme vajíčko, na kostičky nakrájený bůček (já jsem přidal i nakrájené plíčky), najemno nakrájenou petrželku, sůl, bílý pepř, nastrouháme špetku muškátového oříšku, promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou, naplníme kapsu ze ¾ aby nám kapsa nepraskla, kapsu došijeme, orestujeme z obou stran v trošce oleje a přidáme do pekáče. Podáváme se šťouchanými brambory, které promícháme s nasekanou petrželkou a dorůžova orestovanou cibulkou s kostkami uzeného bůčku.

Poznámka k receptu na Pouťový králík:
Opět skvělé! Mistr kuchař a exelentní fotograf nám to zase předvedl!

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pouťový králík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 22.12.2011
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Jiné maso
  • Suroviny: 1 domácí králík i s játry, domácí uzený bůček, 1 větší a 1 menší cibule, 6 stroužků česneku, 15 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 větvičky rozmarýnu, 4 větvičky tymiánu, sůl, mletý bílý pepř, hladkolistá petrželka, 1 vajíčko, muškátový oříšek, lžíce strouhanky, slunečnicový olej
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pouťový králík, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pouťový králík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pouťový králík

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist