RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Poulet au pot (Kuře v hrnci)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Poulet au pot (Kuře v hrnci), recepty Poulet au pot (Kuře v hrnci), Poulet, au, pot, (Kuře, hrnci)


Recept na Poulet au pot (Kuře v hrnci)

Recept na Poulet au pot (Kuře v hrnci) je zařazen v kategorii polévky. K přípravě Poulet au pot (Kuře v hrnci) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 velké kuře, 3 l vody, 1000 g zeleniny (mrkev, vodnice, celer, pórek, petržel, květák, brokolice, cuketa atd.), 1 velká cibule s napíchaným hřebíčkem, 1 Bouquet garni, sůl Na nádivku: 200 g mletého masa, 1 vejce, 1 dl mléka, 1 velká hrst silná uzené slaniny, 1 houska, 3 stroužky česneku, několik lžíce oleje, 1 lžičku mleté papriky, sůl, pepř, tymián a oregáno.

Poulet au pot (Kuře v hrnci)
Zvětšit obrázek

Recept na Poulet au pot (Kuře v hrnci)

Recept na Poulet au pot (Kuře v hrnci):
Rozdrobíme housku v misce s mlékem, přidáme opraženou nadrobno nakrájenou slaninu, 3 stroužky česneku, papriku a velmi jemně nakrájenou petrželku, tymián a oregano. Vše promícháme v mletém mase a vejcem. Nádivku napěchujeme do kuřete a celé kuře pak zvolna vaříme v hrnci v osolené vodě s bouquet garni až do doby než maso změkne, což může trvat asi dvě hodinky. Měkké kuře vyjmeme a do vývaru dáme vařit zeleninu nakrájenou na větší kousky. Maso oddělíme od kostí a uchováváme teplé. Uvařenou zeleninu poklademe do hlubokého talíře, na ní navrstvíme kuřecí maso a nakrájenou nádivku a vše zalijeme horkým vývarem. Kdo chce, může přidat i nudle. Jako příloha se podává bílý chléb.

Poznámka k receptu na Poulet au pot (Kuře v hrnci):
Poulet au pot je typickým francouzským jídlem, jedná se vlastně o kuře vařené v hrnci, většinou to vypadá jako kuřecí vývar s hromadou zeleniny a masa, ale může se podlévat se červeným vínem a omáčka pak zahustit smetanou, ale variace se mohou někdy i dosti zásadně lišit. Tato verze je jednoduchým, ale výborným prazákladem všech dalších variant.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Poulet au pot (Kuře v hrnci), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: evosheek (Ivo)
  • Datum vložení: 17.04.2012
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Polévky
  • Suroviny: 1 velké kuře, 3 l vody, 1000 g zeleniny (mrkev, vodnice, celer, pórek, petržel, květák, brokolice, cuketa atd.), 1 velká cibule s napíchaným hřebíčkem, 1 Bouquet garni, sůl Na nádivku: 200 g mletého masa, 1 vejce, 1 dl mléka, 1 velká hrst silná uzené slaniny, 1 houska, 3 stroužky česneku, několik lžíce oleje, 1 lžičku mleté papriky, sůl, pepř, tymián a oregáno
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na poulet au pot (kuře v hrnci), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Poulet au pot (Kuře v hrnci) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Poulet au pot (Kuře v hrnci)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist