RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Potahovaný dort krteček

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Potahovaný dort krteček, recepty Potahovaný dort krteček, Potahovaný, dort, krteček


Recept na Potahovaný dort krteček

Recept na Potahovaný dort krteček je zařazen v kategorii dorty. K přípravě Potahovaný dort krteček budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
KORPUSY: 2 velké + 1 malý (korpusy celkem z 15ti vajec) suroviny na 1 velký: 6 vajec 120 g cukru 20 g kakaa 70 g hladké mouky 15 g solamylu + mouka dle velikosti vajec ------------------- PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: 500 ml smetany na šlehání 70 g cukru 50 g kakaa ------------------- MODELOVACÍ HMOTA: FALEŠNÝ MARCIPÁN 300 g moučkového cukru 150 g sušeného mléka 1 lžička oleje 2 lžičky medu 1 lžička mandlové tresti trochu vody potravinářská barviva ------------------- ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: 2 čokolády na vaření 5 lžic medu ------------------- rum na pokapání korpusů.

Potahovaný dort krteček
Zvětšit obrázek

Recept na Potahovaný dort krteček

Recept na Potahovaný dort krteček:
KORPUS: Ušleháme bílky s cukrem do hustého sněhu, opatrně vmícháme žloutky, prosetou mouku, solamyl a do 1/2 kakao. Do středu vymazané a vysypané formy klademe střídavě světlé a tmavé těsto až do jeho vypotřebování. Pečeme v předehřáté troubě na 200C. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: Svaříme smetany s cukrem a kakaem. Necháme vychladnout nejlépe do druhého dne a vyšleháme. MODELOVACÍ HMOTA: Důkladně prosejeme cukr a mléko na vál. Přidáme olej, med a mandlovou tresť. Po kapkách přidáváme vodu a vypracujeme hmotu konzistence podobnou plastelíně. Pokud je tuhá, namočíme si ruce a propracujeme, pokud je tomu naopak, přidáme prosetý cukr. Podle potřeby obarvíme potr. barvami. Můžeme podsypávat prosetým solamylem. ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu, poté na chvíli odstavíme a opět zahřejeme. Po lžících přidáme med a až bude hmota hladká necháme ji trochu vychladnout. Hmotu zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici. Pokud ztuhne moc, stačí ji dát na chvilinku do mikrovlnky. POSTUP: Upečeme si požadované korpusy, prořízneme, každý plát pokapeme rumem, potřeme šlehačkou (i strany dortu) a necháme pořádně vychladit do druhého dne. Potáhneme čokoládovou hmotou (já jsem ten malý korpus potáhla modrou modelovací hmotou- jako voda:)) Dále ozdobíme dle fantazie vykrajovaným marcipánem, svíčkami atd..

Poznámka k receptu na Potahovaný dort krteček:
zdroje: modelovací hmota: www.mamincinyrecepty.cz, modelovací čokoláda: fórum dortomanie.cz Je to můj první potahovaný dort, není dokonalý, ale hlavně že dobrý:)) Dělala jsem ho mé malé sestřičce k druhým narozeninám..

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Potahovaný dort krteček, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: ssimusshka (Simča)
  • Datum vložení: 07.02.2010
  • Počet porcí: 25 ks
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Dorty
  • Suroviny: KORPUSY: 2 velké + 1 malý (korpusy celkem z 15ti vajec) suroviny na 1 velký: 6 vajec 120 g cukru 20 g kakaa 70 g hladké mouky 15 g solamylu + mouka dle velikosti vajec ------------------- PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA: 500 ml smetany na šlehání 70 g cukru 50 g kakaa ------------------- MODELOVACÍ HMOTA: FALEŠNÝ MARCIPÁN 300 g moučkového cukru 150 g sušeného mléka 1 lžička oleje 2 lžičky medu 1 lžička mandlové tresti trochu vody potravinářská barviva ------------------- ČOKOLÁDOVÁ HMOTA: 2 čokolády na vaření 5 lžic medu ------------------- rum na pokapání korpusů
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na potahovaný dort krteček, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Potahovaný dort krteček - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Potahovaný dort krteček

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist