RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pomerančový sirup (a jiné)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pomerančový sirup (a jiné), recepty Pomerančový sirup (a jiné), Pomerančový, sirup, (a, jiné)


Recept na Pomerančový sirup (a jiné)

Recept na Pomerančový sirup (a jiné) je zařazen v kategorii nápoje. K přípravě Pomerančový sirup (a jiné) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Základní sirup: 750 ml vody 1 kg cukru krupice + pomerančová příchuť: 8 chemicky neošetřených a dobře omytých pomerančů.

Pomerančový sirup (a jiné)
Zvětšit obrázek

Recept na Pomerančový sirup (a jiné)

Recept na Pomerančový sirup (a jiné):
Napřed si z dobře omytých pomerančů v teplé vodě odkrojíme pouze oranžovou povrchovou kůru a dáme ji do menšího hrnce, zakryjeme pokličkou (aby nám nevyprchaly aromatické látky). Na základní sirup nasypeme do 750 ml vlažné vody 1 kg cukru krupice a mícháme až se cukr úplně rozpustí. Poté cukerný roztok přivedeme k varu a povaříme jej 10 minut(ne déle!). Pokud bychom sirup vařili o 2 - 3 minuty déle, byl by hustší a nevydržel by delší dobu skladování a zkrystaloval by. V době varu se na povrchu tvoří pěna, kterou musíme naběračkou sbírat... Nyní do uvařeného základního sirupu (horkého) vložíme kůru a necháme krátce přejít varem. Potom závar ihned odstavíme, zakryjeme poklicí a necháme 30 minut stát. Prochladlý sirup prolijeme jemným cedníkem a buď hned upotřebíme nebo dokonale vychladlý nalijeme do lahví a zazátkujeme. Sirupy skladujeme raději v tmavých menších sklenicích, aby se častým otvíráním nezačal kazit. Otevřené láhve skladujeme nejlépe v chladničce.

Poznámka k receptu na Pomerančový sirup (a jiné):
Počítejte s tím, že používáte pouze přírodní suroviny, takže sirup bude samozřejmně světlejší než kupovaný, ale zato bez konzervantů a barviv :-). Další varianty sirupů: Citronový sirup Základní sirup + kůra z 15 chemicky neošetřených a dobře omytých citronů(postup stejný jako u pomerančového). Mátový sirup Základní sirup + 100 g čerstvých, opláchnutých a dobře osušených lístků máty peprné(postup stejný jako u pomerančového). Malinový sirup 1 kg malin zasypeme 300 g cukru a necháme 24 hodin uležet. Pak maliny rozmixujeme, prolisujeme nebo přecedíme přes plátno a šťávu 15 minut povaříme. Nakonec přidáme k základnímu sirupu, přivedeme k varu a odstavíme. Sirup z černého rybízu 700 ml rybízové šťávy zasypeme 300 g cukru a mícháme, aby se cukr důkladně rozpustil. Pak šťávu přidáme k vařícímu základnímu sirupu, přivedeme k varu a odstavíme.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomerančový sirup (a jiné), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Iness
  • Datum vložení: 22.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Nápoje
  • Suroviny: Základní sirup: 750 ml vody 1 kg cukru krupice + pomerančová příchuť: 8 chemicky neošetřených a dobře omytých pomerančů
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomerančový sirup (a jiné), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomerančový sirup (a jiné) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomerančový sirup (a jiné)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist