RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pomazánky koriandr

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vyzkoušejte recepty na pomazánky, kterými zaručeně uctíte každou návštěvu. Pomazánky na obložených chlebíčkách jsou neodmyslitelnou součástí každé oslavy a lze je

Recepty - Pomazánky koriandr

Pomazánky - návody k vaření - online kuchařka

Vyzkoušejte recepty na pomazánky, kterými zaručeně uctíte každou návštěvu. Pomazánky na obložených chlebíčkách jsou neodmyslitelnou součástí každé oslavy a lze je připravit i jako chutnou rychlou večeři. Kdo by nemiloval pomazánku na čerstvém chlebu. Vyzkoušejte naše tři rychlé večeře v podobě česnekové, celerové a tvarohové pomazánky. Je mnoho receptů na dobré pomazánky, které jsou za pár minut.

Koriandr setý (Coriandrum sativum) je jednoletá rostlina z čeledi miříkovitých (Apiaceae), planě rostoucí ve Středomoří, odedávna pěstovaná v Indii a v Egyptě. Využívá se v gastronomii jako koření a dále i v léčitelství. Koriandr se pěstuje také i v Čechách, příbuzný anýzu, kmínu a kopru. Používá se jako koření, především k nakládání hub a zeleniny (červená řepa a okurky), do chleba, který tak činí stravitelnější, je klasickou přísadou do perníku, uzenářských výrobků, k přípravě jehněčího, vepřového a hovězího masa či ryb. Využití nachází také ve výrobě alkoholických nápojů včetně vín. U koriandru jsou poživatelné všechny části rostliny. Každá má své specifické aroma i chuť, rostlina jako celek páchne. Listy mají nepatrnou příchuť anýzu, semena jsou nasládlá, aroma připomínající pomerančovou kůru a kořen je intenzivnější verzí listu. Koriandr tvoří jednu ze základních součástí indického karí a uplatňuje se v ostré mexické, arabské i čínské kuchyni.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Nejlepší recept na Pomazánka z uzené makrely
Pomazánka z uzené makrely Uzenáče pečlivě vykostíme a maso buď rozmačkáme vidličkou,nebo utřeme do hladka. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Postupně přidáváme koření a vymícháváme vidličkou nebo dírkovanou vařečkou do hladka (nástroj dle vaší volby). Papriku nakr...
Pomazánka z rybiček, tvarohu a camemebertu - recept od maminky
Pomazánka z rybiček, tvarohu a camemebertu Tvaroh se sýrem a rybičkami rozmícháme, rozšleháme do hladka (lze i v mixéru, já použila jen vidličku). Přidáme cibuli nadrobno nakrájenou, chilli papričku a prolisované stroužky česneku . Opatrně přidáváme koření , libeček a bazalku dle naší chuti a doc...
3 Pomazánky ze zázvoru – sýrová, pomerančová, jablečná
3 Pomazánky ze zázvoru  – sýrová, pomerančová, jablečná Všechny pomazánky rozmixovat do hladka, dochutit dle naší chuti a dozdobit... Zdroj: různé weby, upraveno dle naší chuti...
Tvarohovo-cibulová pomazánka
Tvarohovo-cibulová pomazánka Postup: V michěru rozšleháme do krému tvaroh, bryndzu, máslo a sýr. Cibuli oloupeme a část cibule nakrájíme na drobnější kostičky, zbytek cibule nastrouháme nebo rozmixujeme do tvarohu. Přidáme koření a vše pečlivě promícháme, podle chuti dokořeníme. N...
Hummus s karamelizovanou cibulkou
Hummus s karamelizovanou cibulkou Cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme opět asi dvojnásobkem vody a přivedeme k varu. Vaříme od natlakování hrnce 40 minut. Hrnec...
Nejlepší recept na Hummus z instatní cizrnové mouky
Hummus z instatní cizrnové mouky Instantní cizrnovou mouku vymícháme metličkou nebo šlehačem ve vlažné vodě v hladkou pomazánku. Přidáme tahini, olej, koriandr, kmín a sůl dle chuti. Kdo má rád hummus kyselejší, může přidat ještě citronovou šťávu....
Sýrová pochoutková pěna z 5 druhů sýrů
Sýrová pochoutková pěna z 5 druhů sýrů Nejprve si rozsekáme na malé kousky nivu a olomoucké tvarůžky a pomocí mixéru se je snažíme rozetřít na hrubé kousky (lze si pomoci i šťouchadlem na br.kaši, kterým tyto pevné sýry rozmělníme). Pak k nim přidáváme postupně další sýry a máslo a mixuje...
Sen s Nivou
Sen s Nivou Nivu nejprve rozmačkáme vidličkou, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme do celistvé našlehané hmoty, přidáme prolisovaný česnek, koření, pažitku a prošlehneme. Sůl neuvádím záměrně, niva je slaná dost, dochutíme dle naší chuti. Mažeme na peči...
Recept na Cizrnová pomazánka s avokádem
Cizrnová pomazánka s avokádem 1) Cizrnu rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme. (ale ne zcela do hladka, v pomazánce by měly být menší i větší kousky cizrny) 2) Přidáme avokádo, které také rozmačkáme vidličkou. Zalijeme šťávou z limetky a olivovým olejem, promícháme. Přidáme bylinky...
Hummus - základní recept
Hummus - základní recept Cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme opět asi dvojnásobkem vody a přivedeme k varu. Vaříme od natlakování hrnce 40 minut. Hrnec...
Nejlepší recept na Guacamole
Guacamole 1) Rozmačkaná avokáda smícháme s citronem. Poté přidáme rajčata, cibuli, papričky, nakrájené koriandrové lístky, rozetřený česnek a koření. 2) Necháme uležet v ledničce nebo na chladném místě a podáváme s opečeným bílým toastovým chlebem nebo s to...
Nejlepší recept na Pikantní pomazánka s anýzovokoriandrovou vůní
Pikantní pomazánka s anýzovokoriandrovou vůní Sardinky v misce rozetřeme a rozmícháme do pěny, chilli papričku nakrájíme na kousínky (nebo ji vyndáme) přidáme tvaroh, nadrobno nakrájenou cibulku a koření a vymícháme. Dochutíme dle naší chuti a mažeme na veku....
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec

Pomazánky

Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist