RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pomazánky cuketa

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vyzkoušejte recepty na pomazánky, kterými zaručeně uctíte každou návštěvu. Pomazánky na obložených chlebíčkách jsou neodmyslitelnou součástí každé oslavy a lze je

Recepty - Pomazánky cuketa

Pomazánky - návody k vaření - online kuchařka

Vyzkoušejte recepty na pomazánky, kterými zaručeně uctíte každou návštěvu. Pomazánky na obložených chlebíčkách jsou neodmyslitelnou součástí každé oslavy a lze je připravit i jako chutnou rychlou večeři. Kdo by nemiloval pomazánku na čerstvém chlebu. Vyzkoušejte naše tři rychlé večeře v podobě česnekové, celerové a tvarohové pomazánky. Je mnoho receptů na dobré pomazánky, které jsou za pár minut.

Cuketa se používá především v kuchyni, a to na mnoho způsobů. Na rozdíl od okurek se téměř vždy podává tepelně upravená. To je ale jen zažitý stereotyp. protože cuketa je chutná i syrová, třeba jako součást zeleninových salátů. Sama o sobě má velmi jemnou chuť a naopak snadno přejímá chuť přísad, je tedy velmi vhodné ji silně kořenit a používat výrazné ingredience, jako je např. česnek. Známé jsou především pokrmy z dušené či zapečené cukety (populární je obdoba bramboráku zvaná cukeťák), také se však dělá plněná, smaží se jako bramborák i řízek, griluje se a výtečná je též cuketová polévka. Méně známé jsou recepty na sladkosti, saláty, pizzu či knedlíky. K přípravě pokrmů se také dají spotřebovat cuketové květy, a to především plněné. Ve Francii je cuketa známá jako zásadní přísada do ratatouille. Nejkvalitnější pro sklizeň jsou mladé cukety kolem 25 cm dlouhé, jejichž semena ještě nejsou plně vyvinutá a jsou tak měkká. Mladé cukety ani není třeba loupat. Častá sklizeň navíc rostliny nutí do remontantnosti (opakované plodnosti). Cuketa má velmi nízkou energetickou hodnotu, protože obsahuje kolem 91 % vody, jen trochu vlákniny a pouze kolem 4 % sacharidů. Nejcennější je vysoký obsah karotenu (až 5 mg %, jako např. u papriky) a minerálních látek , např. draslíku, který vyplavuje z těla nadbytečnou vodu a soli.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů
Nejlepší recept na Pomazánka ze žluté cukety
Pomazánka ze žluté cukety Cuketu očistit, odsemínkovat, nahrubo nastrouhat, osolit, půl hodiny nechat na cedníku vypotit. Pak důkladně propláchnout vodou a pečlivě vodu vymačkat. Na pánvi rozehřát olej, asi minutu na něm restovat česnek a chilli papričky, potom přidat vymačkanou cuke...
Pomazanka z pecene zeleniny
Pomazanka z pecene zeleniny Rajcata zbavena jadrince nakrajime na ctvrtky, papriku na vetsi kousky, cuketu na kolecka, cibuli na prouzky, strouzky cesneku nechame cele. Vsechno dame do zapekaci misy vylozene alobalem, posolime, opeprime, zakapneme olivovym olejem a pri 200 stupnich 30 minut peceme. Zelen...
Recept na Cuketová pomazánka se šmakounem
Cuketová pomazánka se šmakounem Na oleji krátce osmahneme pokrájený česnek a posekané papričky. Přidáme a osmahneme najemno nastrouhaného šmakouna , přidáme nastrouhanou cuketu ( pokud je cuketa mlaďoučká můžeme pocení vynechat ) a restujeme asi 3 – 4 minuty. Na závěr přimícháme parma...
cuketová pomazánka
cuketová pomazánka Na olivovém oleji necháme dusit nahrubo nastrouhanou cuketu, do změknutí. Přebytečnou šťávu slijeme. Ochutíme solí pepřem a česnekem, podle své chuti. Necháme vychladnout a mažeme na bagetky (jednohubky) namazané máslem....
Cuketová pomazánka s feferonkou
Cuketová pomazánka s feferonkou Cuketu rozkrojíme, vydlabeme jadérka a nastrouháme, dáme do cedníku osolíme a necháme 30 minut vykapat. Česnek a feferonku nakrájíme nadrobno. Rozpálím olej 1 minutu opékáme feferonku spolu s česnekem pak přidáme na 3 minuty pečlivě vymačkanou cuketu. Dáme do...
Tykvová pomazánka s bylinkami - recept od maminky
Tykvová pomazánka s bylinkami Tekvicu ( tykev ) narežeme na kocky a v rúre pečieme asi 10-15 min pri strednej teplote. Potom ju vložíme do mikroténového vrecúška, zavrieme a necháme cca 15 min zapariť ( tekvica je mäkšia, dôjde, netreba ju dlho piecť. Je to podobne, ako sa sparujú papriky, ke...
Cuketová pomazánka s třemi druhy sýrů
Cuketová pomazánka s třemi druhy sýrů Všechny tuhé ingredience nastrouháme najemno, salám a cuketu na slzičky, uvařené vejce necháme vychladnout a také nastrouháme. Pak si na droboučko nakrájíme lahůdkovou cibulku i se zelenou natí, přidáme Majolku®, maslo, smetanu a pomazánku promícháme - tro...
 
Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec

Pomazánky

Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist