RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí, recepty Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí, Pomalu, pečená, vepřová, krkovice, na, voňavém, zelí


Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti ( pro kostihryzce klidně i s kostí ) čerstvě drcený pepř a sůl ( pepř lze nahradit pepřovým kořením od Kotanyi ) menší svazek rozmarýnu 3 lžíce oleje nebo sádla 2 cibule, nejlépe červené ( měla jsem růžovou ) 1 kg bílého hlávkového zelí 2 červená jablka 400 ml bílého suchého vína 4 lžíce pomerančového džemu 5 cm čerstvého zázvoru 2 lžíce bílého vinného octa či citronové šťávy 2 lžíce krupicového cukru.

Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí
Zvětšit obrázek

Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Recept na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí:
Den předem si připravíme maso. Zlehka plátky naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nám nekroutily. Potřeme olejem ( dala jsem olivový ) a hojně opepříme čerstvě drceným pepřem nebo pepřovým kořením, do masa vetřeme jehličky rozmarýnu. NESOLÍME. Dáme do uzavíratelné nádoby a vložíme do lednice, ideálně přes noc. V den D si do pekáčku( který je vhodný i na pečení v troubě ) dáme tuk ( olej nebo sádlo ) a nahrubo nakrájené cibule. Necháme zesklovatět a přidáme nakrouhané zelí. Přilejeme víno a vaříme, dokud zelí nezačne měknout. Poté přidáme jablka i se slupkou, překrájená na osminky a samozřejmě bez jadřinců. Do zelí vmícháme 2 lžíce džemu, do kterého přidáme najemno nastrouhaný zázvor, dále cukr, ocet a sůl. Vaříme dalších cca 5 minut. Zelí ochutnáme a doladíme chutě.. Mezitím si ve druhé pánvi, nejlépe steakové, rozpálíme tuk, vložíme krkovici, kterou těsně před tím osolíme a zprudka restujeme z každé strany 7 minut. Po této době maso potřeme z obou stran zbývajícím džemem a ještě chvilku, ale na mírnějším plameni, opékáme.. asi tak dalších 6 minutek. Maso přemístíme do kastrolu se zelím. Do pánve, ve které jsme restovali maso, vlijeme decku vína, odmícháme ze dna a boků všechny přípečky a obsah pánve přelijeme přes maso. Pekáč nebo kastrol přikryjeme poklicí a dáme do trouby, předehřáte na 150 st. ( horkovzduch ). Pečeme cca 90 minut, nepodléváme už ničím. Asi tak 15 minut před dokončením sundáme poklici a necháme udělat hezkou kůrčičku.

Poznámka k receptu na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí:
Inspiraci jsem čerpala v listopadovém čísle Apetitu, ale recept jsem si upravila dle dostupných surovin. Je to šťavnatá záležitost..zelí je jakoby karamelové, vonící rozmarýnem a lehce pikantní díky zázvoru. Pomerančový džem tomu všemu dodal zajímavou dimenzi. Jako přílohu jsme měli vařené brambory, ale docela jistě by se hodil i čerstvý chleba. Budu ráda, když někdo vyzkoušíte. Je to velmi zajímavá, nevšední chuť. Mým strávníkům aspoň chutnalo.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: rebeka (Naďa)
  • Datum vložení: 27.03.2012
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 4 silnější plátky vepřové krkovice bez kosti ( pro kostihryzce klidně i s kostí ) čerstvě drcený pepř a sůl ( pepř lze nahradit pepřovým kořením od Kotanyi ) menší svazek rozmarýnu 3 lžíce oleje nebo sádla 2 cibule, nejlépe červené ( měla jsem růžovou ) 1 kg bílého hlávkového zelí 2 červená jablka 400 ml bílého suchého vína 4 lžíce pomerančového džemu 5 cm čerstvého zázvoru 2 lžíce bílého vinného octa či citronové šťávy 2 lžíce krupicového cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečená vepřová krkovice na voňavém zelí

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist