RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Pomalu pečená martinská husa

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Pomalu pečená martinská husa, recepty Pomalu pečená martinská husa, Pomalu, pečená, martinská, husa


Recept na Pomalu pečená martinská husa

Recept na Pomalu pečená martinská husa je zařazen v kategorii drůbeží maso. K přípravě Pomalu pečená martinská husa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 husa do 4 kg sůl, kmín (možné i jiné koření, např. majoránka).

Pomalu pečená martinská husa
Zvětšit obrázek

Recept na Pomalu pečená martinská husa

Recept na Pomalu pečená martinská husa:
Začneme ráno, 1 den před plánovaným podáváním husy. Husu očistíme, omyjeme a osušíme, důkladně osolíme zvenku i zevnitř a okmínujeme. Uložíme do pekáče a až do večera uskladníme v chladu. V 9 hodin večer husu mírně podlijeme vodou, pekáč přikryjeme víkem a vložíme do trouby předem vyhřáté na 90°C. Tuto teplotu necháme na troubě nastavenou a jdeme klidně spát. Troubu neotvíráme, husu nekontrolujeme, nepodléváme, neotáčíme. V 7 hodin ráno se můžeme na husu mrknout, příp. ji polít výpekem či odebrat část vypečeného sádla, ale není nutné. Teplotu zvýšíme na 120°C a pečeme další 3-4 hodiny. Sundáme víko pekáče, husu polejeme výpekem a dopečeme při teplotě 180°C do krásné zlatohnědé barvy. Podáváme s červeným zelím a knedlíky dle chuti.

Poznámka k receptu na Pomalu pečená martinská husa:
Husu vkládáme do pekáče hned prsíčky nahoru, za celou dobu pečení ji není třeba obracet! Pokud budete chtít husu baštit jindy než v poledne, tak si časy samozřejmě přizpůsobte - 1. fáze na 90 trvá 10 hodin, 2. fáze na 120 3-4 hodiny, 3. fáze do hodiny.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pomalu pečená martinská husa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: sona.si (Soňa)
  • Datum vložení: 10.01.2011
  • Počet porcí: 1 dávka
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Drůbeží maso
  • Suroviny: 1 husa do 4 kg sůl, kmín (možné i jiné koření, např. majoránka)
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pomalu pečená martinská husa, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pomalu pečená martinská husa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pomalu pečená martinská husa

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist