RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Polévky semínka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Polévka, hovorově také polívka, je tekuté až mírně husté nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i v

Recepty - Polévky semínka

Polévky - návody k vaření - online kuchařka

Polévka, hovorově také polívka, je tekuté až mírně husté nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i vůni, nebo v předem připraveném vývaru. Jako suroviny se obvykle používá zelenina, různé druhy masa, luštěniny ad. Polévky bývají buď čiré (případně zahuštěné např. rýží, těstovinami, různými zavářkami ap.), mléčné nebo zahuštěné např. moukou, rozmixovanou zeleninou (krém) apod. Polévka se většinou solí, dochucuje kořením a omašťuje různými druhy tuku. Polévka se může podávat jako samostatné jídlo (např. k večeři) nebo předcházet hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem.

U všech semínek platí - nejlepší je konzumace za syrova. Jedině tímto způsobem si semínka uchovají všechny živiny (vitamíny, minerály a esenciální oleje). Semínka tedy v nejlepším případě tepelně neupravujeme (pečení, pražení či ohřev při vysokých teplotách), kromě ztráty cenných látek by semínka produkovala látky toxické, stala by se z nich mrtvá strava bez živin. Semínka však můžeme bez obav drtit, mlít a namáčet, u semínek s tvrdou slupkou či skořápkou je to velmi vhodné pro snazší konzumaci i trávení. V případě sekaných a mletých semínek dbáme na to, abychom je zkonzumovali co nejdříve. Při koupi proto vybíráme semena syrová, nepražená, nesolená a neslazená.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů
Nejlepší recept na Dýňová polévka se smetanou a zázvorem
Dýňová polévka se smetanou a zázvorem Vybranou dýni podélně rozřízneme, vydlabeme semínka a obě půlky položíme na plech řezem vzhůru a pečeme asi 30 minut na 200 °C, až se na slupce začnou dělat puchýřky. Kolem dýně můžeme nasypat vybraná a propláchnutá semínka, která nasolíme a pražíme...
Dýňová polévka s kokosovým krémem - recept od maminky
Dýňová polévka s kokosovým krémem Dýni i mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky, zalijeme vodou a povaříme s trochou vegety. Po změknutí rozmixujeme a přidáme kokosový krém, popř.sůl. Na talíři zdobíme semínky, zakápneme olivovým olejem a dle chuti přidáme pepř....
Recept na Dýňový krém s bílým vínem
Dýňový krém s bílým vínem Na rozpuštěném másle opéct očištěnou dýni (nakrájenou na kostky)a nadrobno nasekaný česnek. Zalít vínem a počkat, až se vypaří. Zalít necelým litrem horké vody, vhodit bobkový list a kostku bujonu). Vařit, dokud není dýně měkká (do 10 minut). Hrnec...
Polévka z cukety a kapie - recept od maminky
Polévka z cukety a kapie Třetinu cukety neloupat - nakrájet na milimetrové plátky a na plechu v troubě (nebo klasicky na pánvi) ogrilovat. Zbytek cukety oloupat, očistit, nakrájet na menší kostky. Zpěnit máslo, cibuli nadrobno osmahnout do zlata, na krátko přidat plátky česneku (jen ...
Celerový krém s estragonem a dýňovými semínky
Celerový krém s estragonem a dýňovými semínky V hrnci na másle opečeme nejprve nakrájený pórek, poté přihodíme v dlaních jemně rozemletý estragon a nakonec na kostičky nakrájený očištěný celer. Chvíli všechno společně opékáme, potom přidáme mletý kmín, sůl a pepř podle potřeby. Přilijeme výv...
Zapečená bramboračka
Zapečená bramboračka Brambory si okrájíme, nakrájíme na kostičky, opereme. Dáme do hrnce, zalejeme vodou, přidáme hříbky, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uvaříme. Na lžíci másla opražíme hladkou mouku a vzniklou jíškou polévku zahustíme. Provaříme a ke konci varu ...
Recept na Zimní "zahřívací" polévka
Zimní Na olej dáme osmahnout nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, nastrouhaný zázvor, tymián a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud mrkev nezměkne. Rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a citronovou šťávou. Na talířích zdobíme kope...
 
Nalezeno: 7 receptůZobrazuji: 1-7 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností

Polévky

Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist