RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Polévky kvásek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Polévka, hovorově také polívka, je tekuté až mírně husté nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i v

Recepty - Polévky kvásek

Polévky - návody k vaření - online kuchařka

Polévka, hovorově také polívka, je tekuté až mírně husté nejčastěji teplé jídlo. Připravuje se vařením různých přísad ve vodě, které předávají chuť, barvu i vůni, nebo v předem připraveném vývaru. Jako suroviny se obvykle používá zelenina, různé druhy masa, luštěniny ad. Polévky bývají buď čiré (případně zahuštěné např. rýží, těstovinami, různými zavářkami ap.), mléčné nebo zahuštěné např. moukou, rozmixovanou zeleninou (krém) apod. Polévka se většinou solí, dochucuje kořením a omašťuje různými druhy tuku. Polévka se může podávat jako samostatné jídlo (např. k večeři) nebo předcházet hlavní chod (u oběda), v bohatším menu se podává po studeném předkrmu, následovaná případně ještě teplým předkrmem.

Kvásek je zkvašená směs mouky a vody používaná pro výrobu chleba. Smícháním mouky a vody v poměru 1:1 při teplotě udržované okolo 30 °C se zahájí proces kvašení. Kvašení je umožněno tím, že se na povrchu obilných zrn a ve vzduchu přirozeně vyskytují divoké kvasinky a bakterie.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 4 receptůZobrazuji: 1-4 receptů
Recept na Staročeské kyselo
Staročeské kyselo Chlebový kvásek přes noc namočíme. Druhý den ráno rozkvedláme a dáme vařit, přilijeme asi 1,5 l vody a necháme vařit. Navrch během vaření dáme trošinku másílka, aby se neudělal škraloup. Přidáme předem povařené houby, brambory syrové, umíchaná vejce ...
Podkrkonošské kyselo - recept od maminky
Podkrkonošské  kyselo Chlebový kvásek namočíme přez noc do vlažné vody. Houby dáme vařit s trochou kmínu do vody.Cibuli nakrájíme,osmažíme na sádle do zlatova, přidáme rozkvedlaná vejce a usmažíme do tuha,až jsou z nich menší kousky. Když jsou hoby akorát, přilíváme pomal...
Smetanová okurková polévka - recept od maminky
Smetanová okurková polévka Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme trochu oleje, přidáme nové koření, pepř, bobkový list, mrkev, petržel a celer, krátce za stálého míchání osmahneme, zalijeme přibližně půl druhým litrem vody a vaříme dokud zelenina není polom...
Výborné kyselo
Výborné kyselo Na sádle usmažím cibuli do růžova,zaliji trochou vody.Přidáme na kostičky nakrájené brambory,sůl,pepř a kmím.Sušené houby,které si předem namočím i s vodou,ve které byly namočené.Až budou brambory měkké přidáme kvásek,který jsme si rozkvedlali.Pokud j...
Nalezeno: 4 receptůZobrazuji: 1-4 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností

Polévky

Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist